Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
71 συλλήψεις κατά την αστυνομική επιχείρηση στη δομή προσφύγων των Διαβατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

71 συλλήψεις κατά την αστυνομική επιχείρηση στη δομή προσφύγων των Διαβατών

Οι έλεγχοι έγιναν στον απόηχο του χθεσινοβραδινού επεισοδίου με τους τέσσερις τραυματίες Αφγανούς ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε ανάμεσα σε άτομα που διαβιούν στη δομή.

Οι παραπάνω συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης και όπως έγινε γνωστό εις βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Εξάλλου, κατά τους ίδιους ελέγχους προσήχθησαν οκτώ άνδρες ως ύποπτοι για το αιματηρό επεισόδιο αλλά μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το χθεσινό επεισόδιο τραυματίστηκαν συνολικά δέκα άτομα

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας ζήτησε από μια παρέα νεαρών Αφγανών να αποχωρήσει δίπλα από το κοντέινέρ του. Οι φωνές τους δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί. Οι Αφγανοί παρέμειναν στο σημείο.

Ο άντρας, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Αφγανών που μιλούν φαρσί, ζήτησε από την ομάδα του να επιτεθεί στην παρέα των Αφγανών που φωνασκούσαν. Η εντολή του εκτελέστηκε άμεσα. Οι νεαροί μόλις είδαν τα μαχαίρια τράπηκαν σε φυγή. Εγκλωβίστηκαν στη νοτιοανατολική γωνία του κέντρου φιλοξενίας και δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια.

Στη δομή των Διαβατών διαβιούν περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετοί από αυτούς που είναι δηλωμένοι στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι καταγεγραμμένοι και παρά ταύτα μένουν σε σκηνές εντός του ΚΥΤ Διαβατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL