Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Έκκληση για επαναλειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση για επαναλειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας

Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», το οποίο στεγάζεται τις Κυριακές στο 114ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, στο οποίο εδώ και έξι εβδομάδες δεν γίνονται μαθήματα, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, για αναστολή της σχετικής απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά.

Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε ο Τζ.Ασλάμ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων, Μάρθα Φλωράτου, και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Ψήφισμα για επανέναρξη των μαθημάτων εξέδωσαν από κοινού ο διευθυντής και εκπρόσωποι γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, οι οποίο αναφέρουν ότι «το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας εδω και δύο χρόνια μπήκε αρμονικά στην ζωή της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς».

Σημειώνεται ότι αργότερα, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο «δίκαιο αίτημα της Κοινότητας» αλλά και την πρόθεση του να συμβάλλει «έμπρακτα -εφόσον του ζητηθεί- στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε, αν δεν δοθεί άμεση λύση».

Προς αλλαγή πλεύσης ο Δήμος

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ενημέρωσε, ότι το θέμα ετέθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να μετατεθεί η λήψη της σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίασή του και η οποία θα αφορά όχι μόνο το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας, αλλά και άλλων κοινοτήτων, που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL