Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μετά τις πέτρες... καραμπίνες

Στη Σκύδρα η σκυτάλη της ξενοφοβίας - "Θα φτάσουμε στα άκρα" δηλώνει η δήμαρχος, ενώ κάτοικοι ζήτησαν από εκπρόσωπο της μητρόπολης "να τους ευλογήσει τα όπλα"

Μετά τα Βρασνά και τη Μεθώνη, το ισχυρό μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας βρίσκει γόνιμο έδαφος στη Σκύδρα. Σε ξενοφοβικό αγώνα επιδίδεται η νεοδημοκράτισσα δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου που προειδοποιεί ότι «θα φτάσουμε στα άκρα» σε περίπτωση που μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της και σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιάς αντίληψης κύκλους και μισαλλόδοξων ιερέων ρίχνουν «δηλητήριο» στην τοπική κοινωνία, καλώντας την όχι να επιδείξει αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους, αλλά να οργανωθεί για «αντίσταση».

Η Κ. Ιγνατιάδου αρχικά πρόβαλε το επιχείρημα ότι το πρώην στρατόπεδο στο οποίο φημολογούνταν ότι θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων που έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου είναι ακατάλληλο. Και αυτό διότι δεν είναι απομονωμένο, αλλά «δίπλα στον αστικό ιστό, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, σε απόλυτη επαφή με τις εργατικές κατοικίες και με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας». «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Σκύδρας μού ξεκαθάρισε ότι, σε περίπτωση που συμβεί αυτό, δεν θα κάνουν ούτε εφημερίες, ούτε τίποτε, καθώς δεν έχουν ούτε φύλακα, ούτε προσωπικό. Το βράδυ είναι μόλις δύο νοσηλεύτριες...» συμπλήρωσε.

"Τσάι και συμπάθεια" από τον Θεοδωρικάκο

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς και ενώ όπως δήλωσε είχε έντονη διαφωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, βρήκε «τσάι και συμπάθεια» από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο. Ο τελευταίος φέρεται να αποδέχθηκε τα επιχειρήματά της και ότι ο χώρος του στρατοπέδου είναι «ακατάλληλος» και της δημιούργησε την εντύπωση ότι τελικά μένει εκτός σχεδιασμού η περιοχή της...

«Είμαστε αρνητικοί, και εγώ προσωπικά και η δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία της Σκύδρας, όχι αδικαιολόγητα, με βάση αυτά που βλέπουμε στις ειδήσεις από άλλες περιοχές» ήταν ένα άλλο επιχείρημα που ουσιαστικά υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες είναι βίαιοι και εγκληματίες. «Εμείς ως δημοτική αρχή λειτουργούμε συντεταγμένα. Θα αντιδράσουμε μέχρι τέλους, ο χώρος αυτός δεν είναι κατάλληλος και πρέπει να επανέλθει στην κυριότητα του δήμου» ξεκαθάρισε η δήμαρχος.

Ο πάτερ που κηρύσσει το μίσος

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πυρήνες ακροδεξιών και ακροδεξιών αντιλήψεων, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν ότι είναι, φώναζαν «θα πάρουμε τις καραμπίνες» και ζητούσαν από έναν μισαλλόδοξο ιερέα, που μίλησε μάλιστα ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης, «θα έρθουμε να ευλογήσεις τα όπλα πάτερ». Γι' αυτούς οι πρόσφυγες είναι εγκληματίες, κλέφτες, βιαστές, λαθρομετανάστες, αλλόθρησκοι, τζιχαντιστές και γι' αυτό δεν χωράνε στον δικό τους κόσμο τον «αγγελικά» πλασμένο... Γι' αυτό και χειροκροτούσαν τον παπά όταν εκείνος επιδόθηκε σε ένα κήρυγμα μίσους. Αρχικά χαρακτήρισε το κοράνι ως «φασιστικό κείμενο» και όλους τους μουσουλμάνους τζιχαντιστές ή εν δυνάμει τζιχαντιστές που στόχο έχουν να εποικίσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη για να επιβάλλουν τις ιδέες τους.

«Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί, για να με βλέπει έτσι, πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο» ανέφερε, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του». «Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν τη νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έρθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο...» αποφάνθηκε ο πάτερ, που δήλωσε και τέκνο μεταναστών...

Επίσης ανέφερε ότι «πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα. Αυτός που πεινάει θα κλέψει. Κι όταν θα μπει στο χωράφι του γείτονα να κλέψει, αυτός που θα κλέψει (σ.σ.: ο ιδιοκτήτης) θα πάει να τον δείρει. Αλλά το θέμα είναι πως θα φταίει αυτός που έδειρε τον κλέφτη... Δεν μπορούμε να δεχτούμε ανθρώπους δίπλα μας γιατί, πρώτον, δεν μπορούμε να τους φροντίσουμε...» συνέχισε δηλώνοντας ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να διαθέσει συσσίτιο στους «λαθρομετανάστες», όπως τους αποκαλούσε συνεχώς. «Μπράβο, πάτερ, πες τα... σωστά τα λες... φώναζαν οι δήθεν «νοικοκυραίοι» του δόγματος «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» που προετοιμάζονται για ένοπλη πάλη κατά των «αλλόθρησκων λαθρομεταναστών"...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις