Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Δ.Βίτσας: Λάθος της κυβέρνησης να επικαλείται το μεταναστευτικό και όχι το προσφυγικό σκέλος του ζητήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Βίτσας: Λάθος της κυβέρνησης να επικαλείται το μεταναστευτικό και όχι το προσφυγικό σκέλος του ζητήματος

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε μεγάλη αδράνεια και για αρκετό χρονικό διάστημα στη λήψη μέτρων για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παραδώσαμε την Μόρια με 5.600 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 1.400 θα μπορούσαν άμεσα να μετακινηθούν στην ενδοχώρα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του  στο EPSILON TV πρόσθσεσε ότι «η μάχη ώστε να οριστεί μια γενική πολιτική στην ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ήταν μια μάχη που δόθηκε από την Ελλάδα, η οποία ορίστηκε μεν, αλλά δεν υλοποιήθηκε κυρίως λόγω της στάσης των χωρών του Βίζεγκραντ».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «τα Processing centers, το ενιαίο σύστημα ασύλου, καθώς επίσης και το ενιαίο σύστημα επιστροφών, είναι προτάσεις που είχαν διατυπωθεί επί των ημερών μας και μάλιστα από το 2015».

«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, παρόλα τα προβλήματα που εμφάνισε στην υλοποίησή της, προωθήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και μείωσε κατά 95% άμεσα τις προσφυγικές ροές» τόνισε ο Δ.Βίτσας προσθέτοντας ότι «είναι λάθος της κυβέρνησης να επικαλείται το μεταναστευτικό σκέλος του ζητήματος και όχι το προσφυγικό. Με αυτό τον τρόπο, αποδυναμώνεται η επίκληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της συνθήκης της Γενεύης. Για του λόγου το αληθές, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι προερχόμενοι από την Σομαλία-Ερυθραία-Κογκό, έχουν 100% προσφυγικό προφίλ».

Ακόμη, τόνισε ότι ο ρόλος των ΜΜΕ θα μπορούσε να είναι καταλυτικός στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και στη διαχείρισή του, αρκεί να προβάλλουν και κάποιες θετικές πλευρές,όπως π.χ. ότι ουδείς πρόσφυγας ασθένησε πέρυσι το χειμώνα από γρίπη, σε αντίθεση με την κινδυνολογία περί μεταδοτικών νοσημάτων κλπ.

Ο Δ.Βίτσας εξέφρασε, επίσης την ανησυχία του για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου γιατί «επί της ουσίας, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί κάτι νέο, στο οποίο θα επενδύσουν στο μέλλον. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαβούσογλου είναι αναρμόδιος για θέματα μεταναστευτικού-προσφυγικού με βάση το χαρτοφυλάκιό του».

Τέλος, όσον αφορά στους χειρισμούς της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis, ο Δ.Βίτσας, σημείωσε ότι «μπορεί να μας οδηγήσει σε σοβαρά νομικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να ακυρώσουν την όλη διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL