Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνεχίζονται αμείωτες οι προσφυγές ροές, 703 σε δυόμιση μέρες στη Λέσβο

Φωτογραφία αρχείου

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 703 άτομα (335 την Τρίτη, 177 χθες Τετάρτη και 191 σήμερα). Στις 13.198 ο πληθυσμός στη Μόρια

Σήμερα ο πληθυσμός του καταυλισμού μέσα και έξω από το κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ξεπερνά επίσημα πλέον τις 13.000, φτάνοντας με όσους αποβιβάσθηκαν σήμερα τις 13.198.

Μόνη προοπτική μείωσης του πληθυσμού η αναχώρηση την ερχόμενη Κυριακή 570 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι μέσω Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές στην άλλη Ελλάδα.

Άγνωστο βέβαια πόσο αυτό θα επηρεάσει την ραγδαία αύξηση του αριθμού αυτών που μένουν στον καταυλισμό του ΚΥΤ αφού οι αφίξεις συνεχίζονται ολοένα και αυξανόμενες.

Ας σημειωθεί ότι το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ο αριθμός όσων μένουν στο ΚΥΤ αυξήθηκε κατά 140% (από 5.500 σε 13.200). Κι αυτό παρά το ότι το ίδιο διάστημα, σε δομές στην άλλη Ελλάδα αναχώρησαν από τη Λέσβο 4.000 άτομα.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις