Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Ψυχογιός: Η μη αποσυμφόρηση υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μόρια

«Η αποσυμφόρηση στη Μόρια ξεκίνησε πάρα πολύ αργά, δύο μήνες μετά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ πιο ομαλά και οργανωμένα όλη αυτή η διαδικασία»

«Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου για να ξεκινήσει η Κυβέρνηση την αποσυμφόρηση των νησιών. 1.500 αιτούντες άσυλο είχαν ευαλωτότητα και επομένως μπορούσαν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ήδη από τον Ιούλιο, δεν το έκανε και έτσι σε συνδυασμό με την αύξηση των ροών, που όντως υπάρχει, επιβαρύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα ΚΥΤ των νησιών», σημειώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας για το προσφυγικό πρόσθεσε ότι «εμείς το 2018 είχαμε σε ένα δίμηνο 2.000 αυξήσεις μόνο στη Σάμο και σιγά, σιγά με σχέδιο, με οργάνωση και σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μεταφέραμε τους ανθρώπους σε αξιοπρεπείς δομές, σε ξενοδοχεία, σε διαμερίσματα και σε δομές φιλοξενίας που είχαμε προγραμματίσει την ύπαρξη θέσεων».

«Παραδώσαμε την Μόρια με περίπου 5.500 ανθρώπους και αυτή τη στιγμή, όπως ξέρετε, είναι πάνω από 12.000 και η αποσυμφόρηση ξεκίνησε πάρα πολύ αργά, δύο μήνες μετά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να έχει εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση. Χωρίς να λέμε ότι είναι ένα εύκολο ζήτημα, θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ πιο ομαλά και οργανωμένα όλη αυτή η διαδικασία».

παράλληλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο συνωστισμός είναι που δημιουργεί όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση και όλα τα γεγονότα που βλέπουμε, δηλαδή την τραγωδία του θανάτου του 5χρονου παιδιού, τα χθεσινά γεγονότα, μέχρι το γεγονός ότι δημιουργείται ένας κοινωνικός αυτοματισμός σε μια κοινωνία που έδειξε μεγάλη αλληλεγγύη».

«Δεν υπάρχει στρατηγική ώστε σταδιακά, οργανωμένα και με σχέδιο να γίνει η αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα και η στέγαση των ανθρώπων αυτών σε αξιοπρεπείς συνθήκες» σημεώισε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις