Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Δημήτρης Βίτσας: / Δημήτρης Βίτσας: Καταρρέει το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Βίτσας: / Δημήτρης Βίτσας: Καταρρέει το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες

Για τηλεοπτικού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με στόχο μητέρες και παιδιά πρόσφυγες και για λάθος ξεκίνημα στη διαχείριση του προσφυγικού έκανε λόγο χθες, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

«Στην κυβέρνηση της Ν.Δ. παραδώσαμε έναν ανοιχτό χρηματοδοτικό δρόμο, αλλά και ένα συνολικό σχέδιο, ώς το τέλος του 2019, σαφώς σχεδιασμένο... ενώ και το 2020 το έχουμε προετοιμάσει με συγκεκριμένο τρόπο» και, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος, να έχει ιδεοληψίες, στην πρώτη σύγκρουση με την πραγματικότητα να καταρρέει.

Το κακό είναι να μην θέλει να μάθει, να μην θέλει να ρωτήσει, να νομίζει ότι οι ιδεοληψίες του αρκούν... Παρακολούθησα τις δηλώσεις και την απάντηση του Κουμουτσάκου στον Γ. Ψυχογιό... Δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι έχει να κάνει με ζήτημα που απαιτεί διαχείριση με βάση τους διεθνείς κανόνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ανθρώπινα ιδεώδη», υπογράμμισε.

Επιπλέον, όσον αφορά στην κατάργηση της θέσης αντιστρατήγου στην αστυνομία αρμοδίου για τη διαχείριση συνόρων και προσφυγικού, ανέφερε ότι «το πρώτο που έκαναν ήταν να στείλουν σε αποστρατεία την στρατηγό Τσιριγώτη, που ήταν η στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. που συνέβαλε πάρα πολύ στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη και τις γύρω χώρες, αλλά και στη σχέση που αναπτύξαμε με την Τουρκία. Αυτό δείχνει και την λογική σου. Ξεκινάς με λάθος και από εκεί και πέρα τα κάνεις όλα λάθος», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Στην ουσία, υπογείως στηρίζεις την προηγούμενη, προεκλογική πολιτική σου, που είχε και έχει ξενοφοβικά -τουλάχιστον- στοιχεία».

Για την αύξηση των αφίξεων προσφύγων ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι «δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον κ. Κουμουτσάκο για την αύξηση των προσφυγικών ροών, αλλά καταρρέει το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες. Τι θα πουν τώρα, ότι τους φέρνει η Ν.Δ.; Κουταμάρες... Καταρρέει το αφήγημα αυτό και είναι μπροστά οι δυσκολίες».

Σχετικά με τις εκκενώσεις των καταλήψεων στα Εξάρχεια, σημείωσε ότι η τηλεοπτικού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια είχε ακριβώς ως στόχο μητέρες και παιδιά πρόσφυγες, όχι κάποιου είδους παραβατικότητα ή εγκληματικότητα, ναρκωτικά, όπλα κ.τ.λ., «γι’ αυτό πήγαιναν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα... τα βάζουν με μωρομάνες και παιδιά, πάνε στο εύκολο», «για επικοινωνιακούς χολιγουντιανούς λόγους, επειδή υπήρχε ανάγκη να καλυφθούν οι πρωινές εκπομπές ή να γίνει μια συζήτηση, γι’ αυτό έγινε αυτή η επιχείρηση. Το κόστος και το όφελος ήταν 145 άνθρωποι που έμεναν εκεί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν έπρεπε να μένουν εκεί, αλλά σε δομές φιλοξενίας είτε του ελληνικού κράτους είτε της Ύπατης Αρμοστείας είτε του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL