Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Κυβερνητική επιχείρηση διασκέδασης των αρνητικών εντυπώσεων / Προσήχθησαν για... το καλό τους!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητική επιχείρηση διασκέδασης των αρνητικών εντυπώσεων / Προσήχθησαν για... το καλό τους!

Οι φωτογραφίες με πάνοπλους αστυνομικούς και γάντια να βάζουν σε κλούβες οικογένειες προσφύγων με παιδιά με αρκουδάκια στην αγκαλιά, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Μπαλάσκα, φαίνεται πως δεν δημιούργησαν το επιθυμητό πολιτικό κέρδος για την κυβέρνηση, οπότε χθες η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, προσπάθησε να αλλάξει το επικοινωνιακό της αφήγημα προβάλλοντας φωτογραφίες των συνθηκών διαβίωσης στην κατάληψη και κατηγορώντας τους επικριτές της κυβέρνησης για υποκρισία.

Κατά τα άλλα, οι οικογένειες των προσφύγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Δευτέρας, μεταφέρθηκαν "σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα" μέχρι να μεταφερθούν "σε δομές μεταναστών".

Σύμφωνα με την αστυνομία, μόλις δέκα άτομα από όσους προσήχθησαν από την κατάληψη της Σπ. Τρικούπη δεν είχαν κανενός είδους νομιμοποιητικό έγγραφο και γι’ αυτούς κινήθηκαν οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης, ενώ παραμένουν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αιτούντες άσυλο και περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου.

Πέτσας: Ευαισθησία και η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ

"Θεωρούμε πρωταρχική υποχρέωση του κράτους την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων, αλλά και όσων βρίσκονται στην πατρίδα μας. Μας νοιάζει η ασφάλεια των Ελλήνων, μας νοιάζει και η ασφάλεια των προσφύγων. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Αυτό αποδείξαμε και χθες στα Εξάρχεια. Επιδιώκουμε την εμπέδωση της ασφάλειας" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε επίσης ότι: "Ενισχύουμε για τον σκοπό αυτό, την αστυνομία και την αφήνουμε ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Ήδη επαναφέραμε στον δρόμο πολλούς αστυνομικούς, προχωρούμε στην πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών για τη στελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, δρομολογούμε τις διαδικασίες για τη βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα μόνο το ξεσπίτωμα των προσφυγικών οικογενειών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε φωτογραφίες από δωμάτια της κατάληψης λέγοντας ότι:

"Αυτό, κατά την άποψή μας, δεν είναι ευαισθησία. Είναι ακραία υποκρισία. Εμείς φροντίσαμε χθες, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, μετανάστες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, να μεταφερθούν έγκαιρα σε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος πληροί βασικές προϋποθέσεις".

Κόντρα Ραγκούση - Ν.Δ.

"Με βάση λοιπόν τις φωτογραφίες που μοίρασε ο κ. Πέτσας, η χθεσινή χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με κασκαντέρ την Ελληνική Αστυνομία -που κατέληξε να έχει στόχο, αντί για το οργανωμένο έγκλημα, γυναίκες και μικρά παιδιά- δεν ήταν κάτι άλλο από απόδειξη της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών. Κοίτα να δεις που κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση των «άριστων» δεν το είχε καταλάβει.

Και τώρα σοβαρολογώντας: Δεν βάζουν επιτέλους ένα τέλος στην αυτογελοιοποίησή τους, καθώς και στη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών;"δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης.

Επαναλαμβάνοντας τα περί υποκρισίας απάντησε η Ν.Δ. στη δήλωση Ραγκούση, αλλά και τις ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες περί αδιαφάνειας των κονδυλίων του προσφυγικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL