Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δράσεις για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων ζητά από τον Κ.Μητσοτάκη το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Μεταξύ άλλων, η ΜΚΟ ζητά από τη νέα κυβέρνηση να τερματίσει «την παράνομη πρακτική της κράτησης ασυνόδευτων παιδιών με τη λεγόμενη προστατευτική κράτηση σε κελιά αστυνομικών τμημάτων και προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη τη χώρα»

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνει το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Human Rights Watch) και ζητάει τον τερματισμό της κακομεταχείρισης των ασυνόδευτων παιδιών, των άλλων αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, όπως και των παιδιών με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, η ΜΚΟ ζητά από τη νέα κυβέρνηση να τερματίσει «την παράνομη πρακτική της κράτησης ασυνόδευτων παιδιών με τη λεγόμενη προστατευτική κράτηση σε κελιά αστυνομικών τμημάτων και προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη τη χώρα» και να βρει χώρους σε ανοικτές εγκαταστάσεις με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να σταματήσει την πολιτική περιορισμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου και να διατάξει την άμεση παύση των επαναπροωθήσεων και άλλων επιστροφών στην Τουρκία από την περιοχή του Έβρου. Επίσης, προτρέπει την κυβέρνηση να σταματήσει την ιδρυματοποίηση των παιδιών με αναπηρίες και να διασφαλιστεί η συστηματική μετάβαση στην οικογενειακή φροντίδα και την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός ή η ταχύτητα επιστροφών στην Τουρκία είναι μέσω της αποδυνάμωσης των εγγυήσεων κατά της κακομεταχείρισης και της παράνομης επιστροφής, καθώς και μέσω της παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προβληματισμό εκφράζει η οργάνωση «Generation 2.0 RED»

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συγχώνευση του υπουργείου Μετανστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οργάνωση «Generation 2.0 RED» εκφράζει τον προβληματισμό της «για τη διάθεση αντιμετώπισης των μεταναστών και των προσφύγων ως πιθανή απειλή για την κοινωνία» και ζητάει από τη νέα κυβέρνηση την υλοποίηση μιας πολιτικής ένταξης που θα αντιμετωπίζει τους πολίτες τρίτων χωρών «όχι ως αντικείμενα καταστολής, αλλά ως ισότιμους πολίτες με κατοχυρωμένα δικαιώματα, τα οποία χρήζουν διαφύλαξης και επέκτασης».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις