Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πλαστές οι γνωματεύσεις Παρασχάκη για τις άδειες οπλοφορίας σε νεοναζί

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τις άδειες οπλοφορίας του νεοναζί ψυχιάτρου Κώστα Παρασχάκη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") μετά την έρευνα των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", οι εισαγγελείς της Αθήνας, που ερεύνησαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι οι άδειες..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τις άδειες οπλοφορίας του νεοναζί ψυχιάτρου Κώστα Παρασχάκη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") μετά την έρευνα των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", οι εισαγγελείς της Αθήνας, που ερεύνησαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι οι άδειες ήταν πλαστές. Ο ψυχίατρος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής έχει παραπεμφθεί στο παρελθόν δύο φορές σε ποινική δίκη με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Η δεύτερη από τις παραπομπές του, μάλιστα, αφορούσε το γεγονός ότι η εισαγγελία Αθηνών διαπίστωσε ότι υπάρχουν ψυχιατρικές γνωματεύσεις υπογεγραμμένες από τον Κώστα Παρασχάκη σε αιτήσεις φυσικών προσώπων για έκδοση αδειών οπλοφορίας, χωρίς αυτές να έχουν καταγραφεί στα μητρώα και τα πρωτόκολλα του νοσοκομείου. Οι αρχές ερευνούν τώρα αν ήθελε κάτι να κρύψει και να μην αποκαλυφθεί η δραστηριότητά του αυτή, καθώς και τα στοιχεία όσων έλαβαν τις γνωματεύσεις του ψυχιάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα τα οποία αποκάλυψε η "Αυγή" της περασμένης Κυριακής, ο διοικητής του Δαφνιού Όθωνας Χαραλαμπάκης έχει αποστείλει από την περασμένη άνοιξη στην τμήμα Όπλων της υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφαλείας της ΓΑΔΑ όλο τον σχετικό φάκελο του Κώστα Παρασχάκη, με την υπόδειξη η αστυνομία να διενεργήσει έρευνα στις αιτήσεις για άδειες οπλοφορίας για τον εντοπισμό τυχόν ψυχιατρικών γνωματεύσεων του Κώστα Παρασχάκη, οι οποίες, στην περίπτωση κατά την οποία εντοπιστούν, θα ήταν πλαστές. Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το τμήμα Όπλων της ΓΑΔΑ, όμως, αδράνησαν. Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα τα οποία αποκάλυψε η "Αυγή" της περασμένης Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τον διοικητή του Δαφνιού ότι έχει αποστείλει από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού τον φάκελο του Κώστα Παρασχάκη στην εισαγγελία. Όμως, εισαγγελικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο σχετικός φάκελος του ψυχιάτρου απεστάλη από τη ΓΑΔΑ στην εισαγγελία... ταχυδρομικώς μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου 2013! Όσο για τον αιτούμενο από τη διοίκηση του Δαφνιού έλεγχο των αιτήσεων οπλοφορίας, η ΓΑΔΑ επέδειξε μία περίεργη όσο και ύποπτη αβελτηρία, αφού στην πραγματικότητα δεν έκανε κανέναν έλεγχο!

Η παράνομη δραστηριότητα του νεοναζί ψυχιάτρου στο Δαφνί ήρθε στη δημοσιότητα αποκλειστικά και μόνον μετά από σχετική καταγγελία του συντονιστή διευθυντή ψυχιάτρου του νοσοκομείου Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου και ενώ η πρώτη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) εις βάρος του Κώστα Παρασχάκη στο Δαφνί κατέληξε σε αρνητικό πόρισμα για τον τελευταίο...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο