Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Κώστας Μπάρκας: Το πρόγραμμά μας είναι μια συνεχής μάχη ενάντια στις ανισότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Μπάρκας: Το πρόγραμμά μας είναι μια συνεχής μάχη ενάντια στις ανισότητες

«Το δικό μας πρόγραμμα βασίζεται κυρίαρχα πάνω στην ανάπτυξη για όλους και όλες, στο βάθεμα της δημοκρατίας και στη συνεχή μάχη ενάντια στις ανισότητες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, ότι «από το 2015, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί πάνω από 220.000 άνεργοι. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 12 προγράμματα επιχορήγησης θέσεων εργασίας και επιχειρηματικότητας, μέσω του ΟΑΕΔ, τα οποία καλύπτουν ένα εξαιρετικά ευρύ ηλικιακό και μορφωτικό φάσμα. Εμείς αποφασίσαμε να μη κατεβάσουμε μολύβια. Η παράταση στο Κοινωφελές Πρόγραμμα των 30.333 ωφελούμενων, όπως θα ξέρετε, είναι ήδη γεγονός, μετά και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ. Θέμα ημερών είναι και το πρόγραμμα “Νέα Επιχειρηματική Ευκαιρία” για την οικονομική ενίσχυση με έως 12.000 Ευρώ επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών».

Σχετικά με τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες με επιδοτούμενο επιτόκιο από τον τ. ΟΕΚ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε ότι «το πρώτο θεσμικά αναγκαίο μέτρο έχει ήδη γίνει. Η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε στις 7 Ιουνίου από την Βουλή και ο δρόμος έχει ανοίξει ώστε ο ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει καταστεί καθολικός διάδοχος του τ. ΟΕΚ, να μπορέσει να επιδοτήσει τις δόσεις στεγαστικών δανείων περίπου 40.000 νοικοκυριών. Στόχος μας είναι να εκδοθεί η ρύθμιση πριν τις εκλογές, αλλά δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, καθώς η ρύθμιση αφορά σε δάνεια ιδιωτικών τραπεζών».
Απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «ήταν μια δίκαιη κριτική, καθώς δεν καταφέραμε να κλείσουμε όλες τις κοινωνικές πληγές που η καταστροφική διακυβέρνηση 2010-2014 άνοιξε. Η σχέση της κυβέρνησης με τους πολίτες οφείλει να είναι δυναμική. Εκτός από τα μηνύματα της κάλπης προς την Κυβέρνηση, υπάρχουν και τα “μηνύματα” της Κυβέρνησης προς τους πολίτες. Τα “μηνύματα” που συνιστούν οι δικές της πράξεις και τα δικά της λόγια. Η αποτίμηση από κάθε πλευρά οφείλει και αυτή να είναι συνεχής και αμφίδρομη. Μιας και αναφερόμαστε σε μηνύματα, όμως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα διαρκή “μηνύματα” αντικυβερνητικού και αντισυριζαϊκού μένους που εξαπολύθηκαν από την πρώτη στιγμή και εξακολουθούν να εξαπολύονται ασταμάτητα από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, το οποίο ελέγχεται από τους αυτόκλητους ιδιοκτήτες της χώρας, που αντιμετώπισαν τον ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ως παρείσακτο, ως μια δύναμη που πρέπει να εκδιωχθεί από τη διακυβέρνηση».

Ερωτώμενος για τη διακύβευση των εκλογών, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως καταφέραμε να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε αυτόνομα το μέλλον μας. Μένουν, όμως, σημαντικά βήματα να γίνουν. Η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αυτά. Το πρόγραμμά της είναι το Μνημόνιο, είτε εκτός είτε εντός επιτροπείας. Θέλω να πιστεύω πως στις 7 Ιουλίου οι πολίτες δε θα κρίνουν με βάση τις εντυπώσεις της στιγμής αλλά θα συνυπολογίσουν την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τη χώρα, αυτά που πετύχαμε και τις προοπτικές που ανοίγει το πρόγραμμά μας, κόντρα στην επιστροφή σε μία όψιμη μνημονιακή πειθαρχία, που προτάσσει η ΝΔ».

Τόνισε, τέλος, «ας μην κρυβόμαστε άλλο πίσω από δάχτυλό μας, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πολιτική στον αυτόματο, εξαπολύοντας την κατηγορία για fake news κατά παντός. Τις τελευταίες εβδομάδες τα στελέχη της ΝΔ κάνουν έναν αγώνα δρόμου προσπαθώντας να ανασκευάσουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους. Από την επταήμερη εργασία, μέχρι τους οδοστρωτήρες των εργατικών δικαιωμάτων και το ΣΔΟΕ ως βραχνά της επιχειρηματικότητας, το σχέδιο είναι σαφές. Επιστροφή στις “παλιές καλές μέρες” της παραβατικότητας και του κρατικοδίαιτου επιχειρείν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL