Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
«Όχι» των Βολιωτών στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Όχι» των Βολιωτών στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

Όχι στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο ψήφισε το 98,51 % των πολιτών που συμμετείχε στο δημοψήφισμα, ενώ μόνο το 1,49 % ψήφισε ναι, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

«Από τις 10:00 έως τις 15:00 σε 11 εκλογικά κέντρα του Δήμου Βόλου 5.216 πολίτες συμμετείχαν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που διοργανώθηκε από τους πολίτες, μιας και η δημοτική αρχή Μπέου είχε απορρίψει ξανά και ξανά ανάλογο αίτημα» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα και προσθέτει:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, τον μελλοντικό δήμαρχο Βόλου και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οι πολίτες εκφράστηκαν συντριπτικά κατά της καύσης σκουπιδιών είτε από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο πρωθυπουργός, υπουργός Περιβάλλοντος, υπουργός Υγείας, περιφερειάρχης και δήμαρχος Βόλου δεν πρέπει να αγνοήσουν. Ο βολιώτικος λαός δεν θέλει η πόλη του να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η καύση απορριμματογενών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge, που βρίσκεται μέσα στον Δήμο Βόλου, και λαμβάνει χώρα από το 2015 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αυτό είπαν οι Βολιώτες σε δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στο παρόν δημοψήφισμα. Απαιτούμε η γνώμη μας να ακουστεί και η δημοκρατία να λειτουργήσει επιτέλους».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση στις 5 Ιουνίο, όπου οργανώνεται μαζική κάθοδος στην Αθήνα τους πολίτες του Βόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL