Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Όχι» των Βολιωτών στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

ert.gr

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργάνωσε δημοψήφισμα στον Δήμο Βόλου με βασικό ερώτημα: «Συμφωνείτε με την καύση σκουπιδιών στον Βόλο;»

Όχι στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο ψήφισε το 98,51 % των πολιτών που συμμετείχε στο δημοψήφισμα, ενώ μόνο το 1,49 % ψήφισε ναι, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

«Από τις 10:00 έως τις 15:00 σε 11 εκλογικά κέντρα του Δήμου Βόλου 5.216 πολίτες συμμετείχαν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που διοργανώθηκε από τους πολίτες, μιας και η δημοτική αρχή Μπέου είχε απορρίψει ξανά και ξανά ανάλογο αίτημα» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα και προσθέτει:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, τον μελλοντικό δήμαρχο Βόλου και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οι πολίτες εκφράστηκαν συντριπτικά κατά της καύσης σκουπιδιών είτε από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge είτε από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο πρωθυπουργός, υπουργός Περιβάλλοντος, υπουργός Υγείας, περιφερειάρχης και δήμαρχος Βόλου δεν πρέπει να αγνοήσουν. Ο βολιώτικος λαός δεν θέλει η πόλη του να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η καύση απορριμματογενών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge, που βρίσκεται μέσα στον Δήμο Βόλου, και λαμβάνει χώρα από το 2015 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Αυτό είπαν οι Βολιώτες σε δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στο παρόν δημοψήφισμα. Απαιτούμε η γνώμη μας να ακουστεί και η δημοκρατία να λειτουργήσει επιτέλους».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση στις 5 Ιουνίο, όπου οργανώνεται μαζική κάθοδος στην Αθήνα τους πολίτες του Βόλου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις