Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα» πραγματοποιώντας πορείες, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με πλακάτ και συνθήματα όπως "Make it Greener Make it Cleaner and do it now" (Κάνε τον (πλανήτη) πιο πράσινο, Κάνε τον πιο Καθαρό και Κάνε το τώρα), "Νο Polution is the only solution" (Όχι μόλυνση, είναι η μόνη λύση), "There is no planet B" (Δεν υπάρχει πλανήτης Β), "Change the politics not the climate" (Αλλάξτε πολιτικές όχι το κλίμα), οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη Γη.

«Στο προηγούμενο "Global Climate Strike", στις 15 Μαρτίου συμμετείχαν 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα 24 Μαΐου, ενώ οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν για τις ευρωεκλογές, περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο να πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δημήτρης Γκλιάγας από την ομάδα Climate Strike Thessaloniki.

"Θέλουμε να ωθήσουμε τους πολιτικούς να ακολουθήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και πολύ περισσότερο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Αν ο κόσμος καταλάβει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, αλλάξει κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες και τις εντάξει ως στοιχείο παιδείας στον τρόπο ζωής του, θα μπορέσουν και οι πολιτικοί να αντιληφθούν ότι χρειάζονται αλλαγές" τόνισε ο Δημήτρης Γκλιάγας.

Η οικολογία «θα έπρεπε να είναι το βασικό θέμα αυτών των εκλογών», τόνισε ο Κριστόφ Αλμασί, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Νεολαία για το κλίμα» (Youth for climate).

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας (Παρίσι, Μπορντό, Λιόν, Μασσαλία, Τουλούζη κ.ά.), της Γερμανίας (Βερολίνο, Αμβούργο), της Ιταλίας, της Ισπανίας, σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στη Βοστόνη, στο Όστιν του Τέξας, στο Μόντρεαλ και στην Οτάβα του Καναδά, σε πολλές πόλεις του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, στην Ινδία, την Ινδονησία και την Αυστραλία.

Το Σάββατο αναμένεται να γίνουν και άλλες πορείες, πεζή ή με ποδήλατα, σε περίπου 80 πόλεις, κυρίως στη Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL