Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Αποτροπιασμός για την επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποτροπιασμός για την επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη

Αποτροπιασμό στους εκπροσώπους του δημοκρατικού τόξου έχει προκαλέσει η επίθεση στο περίπτερο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη το βράδυ της Τρίτης από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι άφησαν και το αποτύπωμά τους με σπρέι. Νωρίτερα, μερίδα αντιεξουσιαστών πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές στην κεντρική όψη του κτηρίου της Βουλής και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ. Την αποκατάσταση της όψης έχουν αναλάβει από χθες συντηρητές του υπουργείου Πολιτισμού.

Μιλώντας για την επίθεση (ΕΡΤ), ο Κ. Μπακογιάννης είπε πως την ώρα εκείνη στο εκλογικό περίπτερο βρίσκονταν νεαροί εθελοντές της παράταξης και τους επιτέθηκε ομάδα αντιεξουστιαστών που φώναζε “χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του Παύλου Μπακογιάννη”. “Ο μόνος λόγος που αποφύγαμε τα χειρότερα ήταν γιατί οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας, και καλά κάνανε” πρόσθεσε. “Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος τού να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο” τόνισε ο Κ. Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος στους βάνδαλους: "Να κάνουν τον σταυρό τους, αν πιστεύουν στον Θεό, να μη βγω δήμαρχος".

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε και με τη φυσική του παρουσία ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση. Μπορεί με τον Κώστα Μπακογιάννη και την παράταξη ‘Αθήνα Ψηλά’ να μας χωρίζει ιδεολογική και πολιτική άβυσσος, ωστόσο άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και άλλο πράγμα οι θρασύδειλες ενέργειες και η προσβολή νεκρών” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος. “Καμία ανοχή στους βάνδαλους. Η Αθήνα που εμείς θέλουμε, η Αθήνα της επόμενης μέρας, δεν έχει θέση για οπαδούς της βίας” ήταν το μήνυμα του Π. Γερουλάνου.

Από την πλευρά του, ο Κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τους ανθυποψήφιούς του υπενθυμίζοντας πως “κάποιοι άλλοι υμνητές του μίσους έκαναν επίθεση στο περίπτερο του Νάσου στα Άνω Πατήσια”. “Ο πολιτικός μας πολιτισμός στην πράξη βγαίνει νικητής. Είναι και καλός οιωνός για το αύριο της Αθήνας” υπογράμμισε ο Κ. Μπακογιάννης για να καταλήξει: “Όλοι μαζί θα παλέψουμε με τη βία και το μίσος από όπου κι αν προέρχονται. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς συμψηφισμούς. Όλοι μαζί για μια πόλη που μας ενώνει και μας συμφιλιώνει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL