Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Χρήστος Σπίρτζης: / Χρήστος Σπίρτζης: Καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της «τρύπας» για την ολοκλήρωση του μετρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Σπίρτζης: / Χρήστος Σπίρτζης: Καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της «τρύπας» για την ολοκλήρωση του μετρό

Θεσσαλονίκη. Την εκτίμηση ότι πάρα πολύ σύντομα το εξπρές δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τρένο θα διαρκεί λιγότερο από τρεισήμισι ώρες, με την έλευση των νέων συρμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξέφρασε χθες ο Χρήστος Σπίρτζης, φτάνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης με το Ιντερσίτι εξπρές, ενώ παράλληλα απάντησε και στην κριτική που ασκούν η Ν.Δ. και τοπικά της στελέχη για το Μετρό Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της 'τρύπας' από το έργο υποδομής του μετρό Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται...".

Σύντομα σε 3,5 ώρες το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

“Η δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης θα φέρει νέους συρμούς που θα μπορούν με ασφάλεια και με συγκεκριμένες προδιαγραφές να υλοποιήσουν με υψηλότερες ταχύτητες το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή της και σε λίγες ημέρες, να μην πω σε πολύ λίγες ημέρες, θα πρέπει να φέρει τους νέους συρμούς”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Σημείωσε επίσης ότι «είναι ένα ξεκούραστο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου μπορεί ο επιβάτης να δεις τη χώρα μας με μια άλλη ματιά μέσα από το τρένο. Κάναμε τρεις ώρες και 50 λεπτά, που δείχνει ότι ο σιδηρόδρομος στην πράξη έχει αλλάξει σελίδα», ενώ χαρακτήρισε θετικό ότι οι συρμοί είναι ανακαινισμένοι. «Η ολοκλήρωση και των υπόλοιπων έργων στο σιδηρόδρομο, όπως μεταξύ άλλων η σηματοδότηση και η ολοκλήρωση των αυτοματισμών του σιδηροδρόμου, θα μας επιτρέψει να πάμε και κάτω από αυτό το χρονικό όριο» επισήμανε, ενώ ερωτηθείς για την τιμή του εισιτηρίου σχολίασε πως «δεν έχει σύγκριση”. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τιμές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι τιμές είναι 45,40 ευρώ για τη δεύτερη θέση και 55,40 ευρώ για την πρώτη θέση, ενώ όταν κάποιος κλείσει το εισιτήριό του μετ’ επιστροφής, λαμβάνει έκπτωση 20%.

Οι εκδηλώσεις δεν είναι εγκαίνια

«Δεν εγκαινιάζουμε σταθμούς» στο μετρό, τόνισε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Σπίρτζης για την κριτική που ασκείται τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τα αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις που κατά καιρούς γίνονται σε χώρους του μετρό και που σε μια προσπάθεια απαξίωσης του έργου που έγινε «βαπτίζονται» συνεχώς σε πηχυαίους τίτλους ως «εγκαίνια» στην περίπτωση που παρευρίσκεται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος. «Δεν κάνουμε εγκαίνια στους νέους σταθμούς που ολοκληρώνονται, όπως δεν κάναμε ούτε στον προηγούμενο, ούτε στον συρμό που ήρθε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ωστόσο, είμαστε σε θέση να χαιρόμαστε μαζί με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα διάφορα στάδια που ολοκληρώνονται για το έργο του μετρό. Δεν μας ενδιαφέρει να γράφουν ό,τι θέλουν” είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της 'τρύπας' (σ.σ.: εννοεί τη λεγόμενη 'τρύπα Κούβελα') από το έργο υποδομής του μετρό Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται, αλλά καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι οι υποδομές και στο σιδηρόδρομο και στον αυτοκινητόδρομο, όπως και στο μετρό Θεσσαλονίκης τελείωσαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και μια έκθεση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Χρήστος Σπίρτζης έφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη και τη μητέρα του Μαρία, προκειμένου να επισκεφθούν τον σταθμό «Ευκλείδη» του μετρό, που την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει για το κοινό με μια φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και τους αγώνες του δολοφονημένου από το παρακράτος της εποχής μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατία και της ειρήνης. Ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέρει το όνομα του πατέρα του, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που αγαπώ και που μισώ την ίδια ώρα». Όπως εξήγησε, έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τη Θεσσαλονίκη, διότι ενώ του αρέσει, συγχρόνως του στέρησε τον πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν ακόμη βρέφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL