Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Μάνθος Σαρρής

Το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνθος Σαρρής «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με χρόνια νόσο.

Ενταγμένος στην Αριστερά από πολύ νέος ανέλαβε, κατά καιρούς, σημαντικές ευθύνες, πολιτικές και κινηματικές. Στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους, διετέλεσε και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας. Υπήρξε επίσης μέλος της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και του Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, μετά από σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο, το πολιτικό στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Μάνθος Σαρρής.

Έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα, είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία και τη νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Υπήρξε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λάρισας.

Ο Μάνθος Σαρρής αφήνει πίσω τη σύζυγό του Άννα, τον γιο του Γιάννη και τους αγαπημένους συντρόφους που τόσα τους δίδαξε με τη στάση ζωής του τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στη Λάρισα.

 

Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αναφέρει για τον Μ. Σαρρή.

«Ο θάνατος ενός φίλου είναι βαρύς. Η απώλεια ενός αδελφικού φίλου είναι οδυνηρή. Αποχαιρετώ με αίσθημα θλίψης τον Μάνθο Σαρρή έναν άνθρωπο, έναν αδελφικό φίλο με τον οποίο δώσαμε κοινούς αγώνες στο χώρο της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης.
Αποχαιρετώ έναν άνθρωπο οξυδερκή, καλλιεργημένο και ευγενικό. Έναν άνθρωπο παθιασμένο με τα κοινά και με ένα όνειρο για πιο δίκαιη κοινωνία.

Ο Μάνθος είναι γνωστό , ότι εκτός των άλλων, το 2014 εργάστηκε συστηματικά για τη συγκρότηση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Μεθοδικά, ακούραστα και επίμονα. Και τα καταφέραμε.

Μας αφήνει λίγες ημέρες πριν μια κρίσιμη εκλογική μάχη.
Δυστυχώς δεν θα την δώσουμε μαζί.
Αλλά θα είναι για πάντα στο μυαλό μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο