Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Επίθεση αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ - Αντιδράσεις από Όλ. Γεροβασίλη και ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ - Αντιδράσεις από Όλ. Γεροβασίλη και ΝΔ

Περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.

Όλ. Γεροβασίλη: Απερίφραστα καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε πριν από λίγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:

«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Η ΝΔ για τις επιθέσεις:

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου τςη ΝΔ προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία.

«Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL