Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού μεταξύ Πάτρας και Κάτω Αχαΐας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού μεταξύ Πάτρας και Κάτω Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού Πάτρας - Κ. Αχαΐας. Το εν λόγω δρομολόγιο περιλαμβάνει 11 υπερσύγχρονους σταθμούς, ενώ το υπουργείο κάνει λόγο για έργο «πνοής για τη Δυτική Αχαΐα το οποίο γίνεται πραγματικότητα».

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού δρομολογίου ελέχθησαν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια το συντομότερο δυνατό. Με την έναρξη τους να τοποθετείται χρονικά στις 16 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή δρομολόγηση των συρμών στη διαδρομή Πάτρας-Κάτω Αχαΐας.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών, και βεβαίως τους χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,36 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που αλλάζει τα δεδομένα στις μετακινήσεις δημιουργώντας νέες συνθήκες ανάπτυξης: «Το σημερινό πρώτο δρομολόγιο, αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της βαρύτητας που δίνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Δικτύου».

Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κωνσταντίνος Σπαρτινός, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της σιδηροδρομικής οικογένειας όπως και τοπικών φορέων.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας - Κάτω Αχαΐας περιλαμβάνει 11 υπερσύγχρονους σταθμούς:

- Άγιος Ανδρέας
- Ανθείας /Νέο Λιμάνι
- Άγιος Γεώργιος
- Ιτιές
- Παραλία Πατρών
- Μιντιλόγλι / Ροίτικα
- Βραχνέικα
- Τσουκαλέικα
- Καμίνια
- Αλισσός
- Κάτω Αχαγιά

Κ. Σπαρτινός: Ένα μακροχρόνιο αίτημα της περιοχής γίνεται πραγματικότητα

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, παραβρέθηκε σήμερα στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού από Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνο Βούρδα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο κ. Σπαρτινός δήλωσε ικανοποιημένος που ένα μακροχρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας γίνεται πραγματικότητα. Με την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη των δρομολογίων για το κοινό μέσα στον Μάιο, οι νότιες περιοχές της Πάτρας μέχρι και την Κάτω Αχαΐα αποκτούν ένα μέσο σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετήσει τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις και θα αποσυμφορήσει την παλαιά εθνική οδό. Παράλληλα θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην συνάντηση με τους κατοίκους στα Καμίνια υπήρξε σαφής δέσμευση τόσο από τον κ. Περιφερειάρχη όσο και από τον ΓΓ Υποδομών, κ. Θάνο Βούρδα, ότι στο σχεδιασμό έχει ήδη ενταχθεί η στάση στα Καμίνια.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η καλή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και ο σωστός σχεδιασμός οδηγούν σε επιτυχή αποτελέσματα, δικαιώνοντας τα αιτήματα των πολιτών για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL