Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Λυμπερόπουλος: Απόλυτη δικαίωση κόντρα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της αντιπολίτευσης (Video)

«Δεχτήκαμε πολιτική επίθεση επειδή πιθανόν υπάρχουν κάποια συμφέροντα από πίσω» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ ο οποίος σχολίασε την τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί

Απόλυτη δικαίωση για την τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών με την οποία μπαίνει τέλος στην εκκαθάριση εκτός Ελλάδας των συναλλαγών που συνδέονται με τη διαμεσολάβηση υπηρεσιών ταξί από εταιρείες τύπου Beat στη χώρα μας εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων) Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, πρόκειται για απόλυτη δικαίωση μίας πολιτικής απέναντι στις πολυεθνικές και απέναντι σε όποια κοινωνική ομάδα εναντιώνεται κατά της φυγής χρήματος στο εξωτερικό. «Ποιοι στήριξαν αυτήν την νεοφιλελεύθερη πολιτική; Ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με διαγγέλματα, με αγωγές εις βάρους μου γιατί διεκδικούσα το αυτονόητο ειδικά μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έβαλε τάξη» υπογράμμισε.

Ο Θ.  Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί μία εφαρμογή να εισπράττει ως τρίτος, να πηγαίνει τα λεφτά στο εξωτερικό και να φέρνει τα υπόλοιπα στον ταξιτζή αφού κρατάει την προμήθειά του. «Δεν μπορεί να μεταχειρίζεται ως γαλέρα επαγγελματίες με προσωπικά δεδομένα που ουδείς ελέγχει. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κράτος που να ελέγχει έσοδα και έξοδα οποιαδήποτε πολυεθνικής η οποία επικαλείται ότι είναι καινοτομία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ εξήγησε ότι ο κλάδος ζήτησε να βάλει POS ο οδηγός ταξί που δουλεύει την εφαρμογή ώστε να εισπράττει και να δίνει την προμήθεια που έχει συμφωνήσει σε τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα μας. Όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο κόβει τιμολόγιο στον ταξιτζή για να είναι φορολογικά εντάξει, καθώς τώρα είναι στον αέρα. «Δεν υπάρχει μόνο η φυγή πλούτου στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος στον οδηγό και δεν υπάρχουν αποδείξεις, θα χάσει το αυτοκίνητό του» υπογράμμισε ο Θ. Λυμπερόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεχτήκαμε πολιτική επίθεση επειδή πιθανόν υπάρχουν κάποια συμφέροντα από πίσω».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις