Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Μικροπολιτική σπέκουλα μετά την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μικροπολιτική σπέκουλα μετά την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια

Άλλη μια πολιτική κόντρα με φόντο τα Εξάρχεια είχαμε χθες με αφορμή την επιχείρηση του Λιμενικού σε σπίτι για ναρκωτικά, η οποία κατέληξε στον τραυματισμό δύο λιμενικών και την απώλεια του οπλισμού τους από ομάδα που τους επετέθη βγαίνοντας. Η κόντρα δε έχει δύο σκέλη, το πρώτο περί ανομίας και το δεύτερο εάν και πότε είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, οκτώ λιμενικοί παρουσία εισαγγελέα μετέβησαν σε σπίτι στα Εξάρχεια για έρευνα υπόθεσης ναρκωτικών και βγαίνοντας από το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ είχαν συλλάβει δύο γυναίκες, δέχθηκαν "απρόκλητη επίθεση από ομάδα 50 περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους". Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο λιμενικών, από τους οποίους πήραν τα τσαντάκια τους με προσωπικά αντικείμενα και "τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε". Το εν λόγω σπίτι βρίσκεται στη συμβολή Ερεσού και Θεμιστοκλέους, κατά πληροφορίες, ενώ αφορμή για την επιχείρηση ήταν η σύλληψη ενός Αιγυπτίου σε πλοίο στον Πειραιά με ποσότητα κάνναβης, ο οποίος είπε ότι προμηθεύτηκε την κάνναβη από το συγκεκριμένο σπίτι.

Καθυστερημένη ειδοποίηση, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν πήγε η ΕΛ.ΑΣ., δεν είχε ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ.», δήλωσε σε χθεσινή της συνέντευξη στο «News 24/7» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγ. Γεροβασίλη. Λίγη ώρα αργότερα διέρρευσε στο "Πρώτο Θέμα" η αναφορά του Λιμενικού που αναφέρει ότι το κλιμάκιο του Λιμενικού είχε ειδοποιήσει αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα πριν την έναρξη της επιχείρησης, χωρίς όμως να προσδιορίζει πότε ακριβώς. Η μόνη ώρα που αναγραφόταν ήταν η ώρα σύλληψης του Αιγυπτίου (17.40).

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τόνιζαν χθες ότι στις 20:20 το κλιμάκιο του Λιμενικού με τον εισαγγελέα έφτασε στο σπίτι και μετά από 18 λεπτά, στις "20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα". Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στις 20:50 έγινε δεύτερο τηλεφώνημα από τον ίδιο στον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων. Η συμπλοκή με τους αγνώστους είχε ολοκληρωθεί δέκα λεπτά αργότερα, στις 21:00, επισημαίνουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση Γεροβασίλη στον Κικίλια

«Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εργαλειοποιούνται αυτά τα θέματα κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας" τόνισε η Ολγ. Γεροβασίλη, υπενθυμίζοντας τις επιχειρήσεις κατά κυκλωμάτων ναρκωτικών στα Εξάρχεια επί υπουργίας Τόσκα. «Είναι γελοίο και ανόητο να λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία» υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας: «Ας έρθει ο κ. Κικίλιας να μας δείξει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν μιλούν ειλικρινά και ξεχνούν ότι προβλήματα υπήρχαν".

Ν.Δ.: Καρπός της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μαξ. Χαροκόπουλος επανέλαβε ότι «και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και την ανομία" και επιτιθέμενος στην κυβέρνηση είπε ότι "η έξαρση των φαινομένων της βίας δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστά καρπό της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ", μιλώντας για υπουργούς, δέσμιους των "ιδεοληψιών τους", που "επέτρεψαν, με την ανοχή και την φροντίδα τους για τη διατήρηση των εκλεκτικών συγγενειών με περιθωριακούς κύκλους, να εκτραφεί το τέρας της βίας και της ασυδοσίας".

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ιδεολογικός αχταρμάς ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., σε συνέντευξή του στο Νeo Epsilon αναρωτήθηκε "πώς θα ξαναπάει ένας λιμενικός ή ένας αστυνομικός υπάλληλος, ο όποιος παίρνει 700, 800 και 1.000 ευρώ, να κάνει δουλειά, ενώ ξέρει ότι μπορεί να τον καρφώσουν με ένα ξυραφάκι, να τον πυροβολήσουν ή να τον μαχαιρώσουν; Δεν θα πάει ποτέ και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο σήμερα δημιουργεί μια ουρά θεμάτων στην απόδοση της Δικαιοσύνης". Μίλησε επίσης για "ιδεολογικό αχταρμά" στον ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκοντας και τον νόμο Παρασκευόπουλου, για να καταλήξει: "Είναι προοδευτικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο στο σύνταγμα. Πρέπει να αφήσει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και να πράξει αυτό που πρέπει να πράξει".

Ποτάμι: Να σπάσει το γκέτο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitterً: "Οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς -τώρα και λιμενικούς- απειλούν και καταδυναστεύουν τους πολίτες. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει".

Ν. Ηλιόπουλος: Καμία ανοχή στις μαφίες!

"Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων όσοι ζουν και εργάζονται στην πόλη. Η χθεσινή επίθεση στα Εξάρχεια καθιστά επιτακτική την αναγκαιότητα της αποφασιστικής σύγκρουσης με τις μαφιόζικες και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Μια σύγκρουση που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να εκκινεί από την πηγή του προβλήματος -εννοώ τα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα που εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών- και απολήγει στις τοπικές μαφίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης" τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας ότι "εγκληματικές ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές υποβαθμίζουν μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, οδηγούν στη φυγή των κατοίκων και ανοίγουν το πεδίο σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες του realestate".

Υπογράμμισε επίσης ότι, "σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων έχει ευθύνη για την εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών, όπως και για τα Εξάρχεια", επισημαίνοντας ότι πρέπει να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να εξαλείφει την ανασφάλεια και τον φόβο που μπορεί να αισθάνονται οι κάτοικοι. "Μια πόλη με φοβισμένους ανθρώπους δεν μπορεί να είναι μια δημοκρατική πόλη. Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές" κατέληξε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη Ν.Δ. Κώστας Μπακογιάννης, από την άλλη, μίλησε περί ανάγκης για "αποφασιστική και συντονισμένη αντίδραση για τα Εξάρχεια" και πρότεινε "τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, πρωτίστως των δυνάμεων ασφαλείας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL