Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γνωστός ακροδεξιός και τρεις ανήλικοι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα

Ένας 30χρονος γνωστός ακροδεξιός με δράση στην περιοχή και επαφές στη Χρυσή Αυγή είναι ένας από τους δράστες και όπως φαίνεται ο "καθοδηγητής" της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον των ανήλικων...

Ένας 30χρονος γνωστός ακροδεξιός με δράση στην περιοχή και επαφές στη Χρυσή Αυγή είναι ένας από τους δράστες και όπως φαίνεται ο "καθοδηγητής" της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον των ανήλικων προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν που έπαιζαν μπάσκετ στο δημοτικό γήπεδο της Κόνιτσας την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων έφτασε στην ταυτοποίηση 4 εκ των 5 δραστών της επίθεσης. Πρόκειται για 4 Έλληνες, τρεις 17χρονους και τον συγκεκριμένο 30χρονο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση ακόμα ενός δράστη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φέρεται να έχει πάει και στην κηδεία του Κων. Κατσίφα τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και ότι συνδέεται με άλλες δύο επιθέσεις στην περιοχή εναντίον αντιφασιστών.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

"Το τελευταίο περιστατικό στην Κόνιτσα, όπου κουκουλοφόροι χτύπησαν τα παιδιά ενώ έπαιζαν μπάσκετ σε γήπεδο της Κόνιτσας, είναι πολύ σοβαρό. Δείχνει μια οργανωμένη επίθεση, με έναν ενήλικα ο οποίος επέβλεπε την όλη επιχείρηση και -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- ήταν γνωστός για τη δράση του στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι ήταν ανήλικοι" ανέφερε η Ζωή Κόκαλου, υπεύθυνη επικοινωνίας Νότιας Ελλάδας της ΜΚΟ Άρσις, σε ξενώνα της οποίας ζούνε τα θύματα της επίθεσης, σε χθεσινή της συνέντευξη στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά και επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Στόχος του είναι να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, δεμένο με την κοινωνία και βασικός κορμός ενός προοδευτικού πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο