Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Αναβίωση και αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Δήμο Αμορίου Ρεθύμνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβίωση και αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Δήμο Αμορίου Ρεθύμνου

Την αναβίωση και αναβάθμιση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων στο Δήμο Αμορίου Ρεθύμνου σε πρότυπο κέντρο μάθησης, εκπαίδευσης, και έρευνας του πρωτογενή τομέα, τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Υπουργοί, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, σε συγκέντρωση φορέων, θεσμικών εκπροσώπων Αυτοδιοίκησης -Αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, Επιμελητηρίων, συλλόγων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα “Πανακρον” απέναντι από την παλιά σχολή Ασωμάτων.

Στην συγκέντρωση παράλληλα έγινε παρουσίαση της μελέτης αναβίωσης της ιστορικής σχολής από τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ/παράρτημα Κρήτης Αλέκο Στεφανάκη ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπόγραψαν για το σκοπό αυτό πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής 13 ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τα 13 ακίνητα του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, έχουν συνολικό εμβαδό 502.983,73 τ.μ. και βρίσκονται στο Δήμο Αμαρίου Ν. Ρεθύμνης.

Σκοπός της παραχώρησης, όπως έγινε γνωστό, είναι η αξιοποίηση – αναβάθμιση-επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας και του Πρακτικού Γεωργικού σχολείου Ασωμάτων και η δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος επιδεικτικού χαρακτήρα υπό τους όρους της προγραμματικής σύμβασης που πρόκειται να συναφθεί και να εκτελεστεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Την σημαντικότητα της αναβίωσης και αναβάθμισης της σχολής και τον καθοριστικό ρόλο της στην εκπαίδευση, στην έρευνα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, της αγροδιατροφής, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόνισαν στους χαιρετισμούς που απεύθυναν οι παριστάμενοι υπουργοί Σταύρος Αραχωβίτης, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Φωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιανή, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, η εκπρόσωπος της ΕΛΓΟ-Δήμητρα Σμαράγδα Σωτηράκη.

Στην σημαντικότητα της σχολής αλλά και στην ιστορικότητα της Μονής Ασωμάτων αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Ειρηναίος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την αναβίωση της σχολής, ενώ επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την θέληση του στο δρομολογούμενο έργο αναστήλωσης της Μονής.

Ο Δήμαρχος Παντελής Μουρτζανός από την πλευρά του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον κ. Αρναουτάκη, στην κα Λιανή, στους Υπουργούς, για το έργο που θα έχει την στήριξη της Πολιτείας, της Περιφέρειας, των εκπαιδευτικών -ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, ενώ όλοι τόνισαν ότι έγινε ένα καλό ξεκίνημα που θα συνεχιστεί και ότι, με ενότητα και συλλογική δουλειά καταγράφονται μόνο επιτυχίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL