Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Δύο συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση στη Σαλαμίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση στη Σαλαμίνα

Στη σύλληψη δύο ατόμων 24 και 18 ετών προχώρησε το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της αστυνομίας με την κατηγορία ότι απείλησαν και εξύβρισαν έναν 30χρονο εργάτη από το Πακιστάν.

Αρχικά, ο 30χρονος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στη Σαλαμίνα το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου. Όταν όμως κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, οι άνδρες της ΕΛΑΣ ζήτησαν, όπως σημειώνει ο ίδιος, τη φωτογραφία του δράστη της επίθεσης και παράβολο από το ΚΕΠ για να γίνει η μήνυση.

«Τρεις φορές πήγα και δεν με άκουσαν» κατήγγειλε ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε προηγούμενα ίδια περιστατικά.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις θυμάτων ρατσιστικής βίας δεν εφαρμόζεται η διαδικασία της συνηθισμένης μήνυσης, που απαιτεί παράβολα.

Χθες το βράδυ στη Σαλαμίνα, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, ενώ επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν τον 30χρονο και ο 24χρονος κατέβηκε από τη μηχανή, απειώντας τον και βρίζοντάς τον «για την καταγωγή του». 

Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας με αποτέλεσμα να ασκηθούν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά στον 24χρονο και για απλή συνέργεια στον 18χρονο.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο προανάκρισης ο 24χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης παρόμοιων πράξεων σε βάρος του 30χρονου από το Πακιστάν, που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στην ίδια περιοχή.

Ο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL