Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Χουλιγκάνικα μαχαιρώματα και απόπειρα βιασμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χουλιγκάνικα μαχαιρώματα και απόπειρα βιασμού

Μετά τη δημόσια αναφορά σε σελίδα του Facebook οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Κορυδαλλού για απόπειρα βιασμού νεαρής κοπέλας, η οποία φέρεται να είναι οργανωμένη οπαδός του Παναθηναϊκού, ήλθε χθες και το βίντεο της συγκεκριμένης επίθεσης να επιβεβαιώσει ότι η οπαδική βία στη χώρα μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο αγριότητας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, αναμενόταν χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να συναντηθεί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ενώ την ώρα που έκλεινε το φύλλο της "Α" είχαμε αστυνομικές επιχειρήσεις σε αθλητικούς συνδέσμους στο κέντρο της Αθήνας.

Γ. Βασιλειάδης: Καταδίκη και αποτροπιασμός

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ήταν στο βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο αρμοδιότητάς του, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δηλώσει ότι ενημερώθηκε πως "συνέβη ένα εξωφρενικό και αποτρόπαιο γεγονός, μια πράξη βίας η οποία είναι απόλυτα καταδικαστέα. Όπως με ενημέρωσαν τώρα οι συνεργάτες μου, κυκλοφορούν και διάφορες σκηνές στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συνέβη ένα πραγματικά φρικαλέο περιστατικό οπαδικής βίας με επίθεση σε μία γυναίκα.

Προσπάθησα όσον ήμασταν μέσα να επικοινωνήσω με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να μάθω λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσω αύριο για το τι συμβαίνει. Εντάσσεται στο πλαίσιο αυτού του ιδιότυπου ξεκαθαρίσματος λογαριασμού κατά πάσα πιθανότητα στον χώρο των χούλιγκανς. Εκφράζω την καταδίκη, τον αποτροπιασμό και αύριο κιόλας θα επισκεφθώ τον αρχηγό της Αστυνομίας για περισσότερες λεπτομέρειες και θα ενημερώσω και τα πολιτικά κόμματα".

Στροφή των ερευνών και για τα σοβαρά επεισόδια στο "Παπαστράτειο"

Η σοκαριστική είδηση δε του περιστατικού άλλαξε τη ρότα των ερευνών του τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας με την εισβολή 30 κουκουλοφόρων το περασμένο Σαββάτο σε αγώνα πόλο γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού - Γλυφάδας, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποτέλεσε την αφορμή για τα σοβαρά επεισόδια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για κλιμάκωση των "εχθροπραξιών" μεταξύ οργανωμένων οπαδών με "χτυπήματα πόρτα - πόρτα" τον τελευταίο καιρό.

Είχε καταγραφεί σαν περιστατικό απλής ληστείας

Επιστρέφοντας στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ληστείας και απόπειρας -σύμφωνα με την ηλεκτρονική ομολογία- βιασμού της 22χρονης, το περιστατικό είχε καταγραφεί από την αστυνομία στις 18 Φεβρουαρίου ως ληστεία βάσει της καταγγελίας της ιδίας στο Τμήμα Ασφαλείας στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, η ίδια κατήγγειλε στο τμήμα Ασφαλείας Ιλίου ότι στη συμβολή των οδών Ειδομένης και Εκάβης σε άλσος στο Ίλιον δέχθηκε επίθεση από πέντε άτομα τα οποία της αφαίρεσαν και την τσάντα που περιείχε μικρό ποσό χρημάτων. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η 22χρονη δεν έκανε λόγο για απόπειρα βιασμού και ότι είχε αμυχές στο ένα της πόδι καθώς και ότι επισκέφθηκε και νοσοκομείο.

Μετά τη δημόσια ομολογία απόπειρας βιασμού, η οποία ακολουθήθηκε και από τη δημοσίευση σκηνών από τον ξυλοδαρμό της με βίντεο που προφανώς τραβούσε ένας από τους δράστες, την υπόθεση ανέλαβε πια το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL