Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου / Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Μήνυση για ανθρωποκτονία από τους συνηγόρους της οικογένειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου / Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Μήνυση για ανθρωποκτονία από τους συνηγόρους της οικογένειας

Μήνυση για ανθρωποκτονία εις βάρος των δύο καταστηματαρχών, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη της οδού Γλάδστωνος, κατέθεσαν χθες οι συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ήταν οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, ο οποίος αποτυπώθηκε στα βίντεο που διέρρευσαν αργότερα, μετά τη διαρροή των οποίων η αστυνομία προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας και τη σύλληψή τους.

Ωστόσο η δίωξη που αφορά τους δύο αυτούς κατηγορουμένους είναι για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία. Η κατηγορία μέχρι και χθες δεν είχε τροποποιηθεί από τις δικαστικές αρχές ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία κατέρριψε τις μέχρι τότε διαρροές ή "πληροφορίες" ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, γεγονός που ίσως συνέβαλε στη θανατηφόρο κατάληξη του ξυλοδαρμού. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ολοκληρωμένο πόρισμα των ιατροδικαστών, στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν είχε βρεθεί κανενός είδους ναρκωτική ουσία ή υποψία χρήσης ούτε κάνναβης, ενώ το μόνο που είχε εντοπιστεί ήταν ποσότητα αναλγητικού Ibuprofen, και μάλιστα σε επίπεδα όχι τοξικά, όπως υπογραμμιζόταν στην έκθεση.

Το πόρισμα μάλιστα ξεκαθάριζε ότι ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή επήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου που του προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του.

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος στις δικαστικές αρχές, η κατηγορία που βαρύνει τους δύο κατηγορουμένους δεν έχει αλλάξει και η πολιτική αγωγή καταφεύγει στη μήνυση για ανθρωποκτονία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Σωκράτης Τσαντίρης, αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση έπειτα από την επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που ζήτησαν οι νομικοί σύμβουλοι των αστυνομικών, εις βάρος των οποίων έχουν επίσης κατατεθεί μηνύσεις από την οικογένεια του Ζ. Κωστόπουλου.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν προ δύο μηνών, την απόταξη τεσσάρων εξ αυτών και αργία με το ερώτημα της απόλυσης για άλλους τέσσερις που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Τα αποτελέσματα της επανάληψης των εξετάσεων, κατά τις ίδιες πηγές, δεν διέφεραν από τα πρώτα.

Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL