Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές του νομού Λάρισας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές του νομού Λάρισας

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθεί η τροφοδότηση της δημοτικής κοινότητας Αγιάς Λάρισας με φυσικό αέριο, όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο της περιοχής.

Ο κ. Μπακούρας επισήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός του δικτύου φυσικού αερίου, συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να συνεχιστεί η επέκτασή του, η οποία θα ανέλθει το 2022 στα έξι χιλιόμετρα και εκτιμάται ότι τα συμβόλαια θα ξεπεράσουν τα 600. Πρόκειται για ένα έργο επένδυσης ύψους των 1,49 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, εντός του 2019 θα τροφοδοτηθούν τόσο τα τέσσερα δημοτικά κτίρια, που βρίσκονται εντός του βασικού σχεδιασμού, όσο και οι υποψήφιοι καταναλωτές που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε ο κ. Μπακούρας. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιούνται από την εταιρία συνεχείς ενημερωτικές δράσεις, στην περιοχή της Αγιάς, με τη διανομή φυλλαδίων και με την εξυπηρέτηση πελατών, μέσω της κινητής μονάδας εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με στόχο την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής.

Για την εγκατάσταση του Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου (CNG) της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η δημοτική κοινότητα Αγιάς έχει ήδη προχωρήσει στην παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου, κατόπιν έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος. Έτσι, τον προσεχή Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, με στόχο την τροφοδότηση της περιοχής το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε ανακοίνωσή της οι κάτοικοι της περιοχής για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης στον Δήμο Αγιάς, στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα και στον τηλεφωνικό αριθμό 11 150, καθώς και στο site της εταιρείας: www.edathess.gr. Τέλος, σύμφωνα πάντα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το α’ εξάμηνο του 2019 θα τροφοδοτηθούν τρεις επιπλέον νέες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Παλαμάς και οι Σοφάδες του Νομού Καρδίτσας καθώς και η περιοχή της Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας.

Στη διάρκεια της συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αγιάς, ο δήμαρχος, Α. Γκουντάρας, είπε ότι η σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αποτελεί σημαντικό έργο για την περιοχή, πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές και αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας από την οποία θα επωφεληθούν τα δημοτικά κτίρια με τη σύνδεση τους στο δίκτυο φυσικού αερίου.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL