Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

οπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.

Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Μακεδονία γενικά αίθριος και μονό τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες νοτιοδυτικοί 5 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλασσιά – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά που τη νύχτα στα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί στην Πελοπόννησο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά το πρωί έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL