Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Σταθάκη - Tesla για τεχνολογίες αποθήκευσης ΑΠΕ στα νησιά

Με αφετηρία την εθνική στρατηγική για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών και βασικό άξονα την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης αναμένεται να συζητήσουν...

Με αφετηρία την εθνική στρατηγική για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών και βασικό άξονα την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης αναμένεται να συζητήσουν σε σχετική συνάντησή τους σήμερα ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης και αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρείας Tesla.

Προς πιλοτικό project

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα είναι διερευνητική, κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες σύνδεσης των τεχνολογιών αποθήκευσης (μπαταρίες), τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται η Tesla, με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε νησιά του μη διασυνδεδεμένου συστήματος, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τα λεγόμενα “έξυπνα νησιά”. Μεταξύ άλλων, μελετάται ακόμα και η αξιοποίηση της δυνατότητας εφαρμογής των κατάλληλων τεχνολογιών πιλοτικά μέσω κάποιου project, τουλάχιστον σε ένα από τα μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας μας.

Η ανάπτυξη του τομέα της αποθήκευσης ενέργειας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την περαιτέρω διείσδυση και επέκταση των ΑΠΕ ιδίως στα νησιά, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Προγράμματα από ΔΕΔΔΗΕ

Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζει τα προγράμματα που θα “τρέξουν” στα πρώτα τρία “έξυπνα” νησιά (Αστυπάλαια, Σύμη, Καστελόριζο), όπου με την κατάλληλη σύσταση υβριδικού σταθμού, με μπαταρίες και ανανεώσιμη ενέργεια, μπορεί να επιτευχθεί διείσδυση ΑΠΕ 60%-80%.

Η ενεργειακή αυτονομία των νησιών και η απεξάρτησή τους από ρυπογόνα καύσιμα αποτελεί σημαντική πτυχή της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας, στην οποία εκτός των ανωτέρω εντάσσονται και οι διασυνδέσεις νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα που υλοποιεί ήδη ο ΑΔΜΗΕ, ο ενεργειακός συμψηφισμός, ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων κ.τλ.

Α.Ζ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο