Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Περιφέρεια Αττικής: Fake news και για την απόφαση της ΑΕΠΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής: Fake news και για την απόφαση της ΑΕΠΠ

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ως προς τον διαγωνισμό για το έργο «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ), δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημειώνει, «η ΑΕΠΠ με την 1090/2018 απόφασή της κρίνει ότι (σελ. 50) «αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός περί νόθευσης του ανταγωνισμού», ισχυρισμός που είχε προβληθεί από εργοληπτική εταιρεία και αναπαράγεται από ορισμένα ΜΜΕ. Όταν λοιπόν αυτή η ίδια η απόφαση της ΑΕΠΠ λέει με τόσο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Διακήρυξη διαγωνισμού την οποία δημοσίευσε η Περιφέρεια Αττικής δεν περιορίζει τον ανταγωνισμό και δεν είναι φωτογραφική τότε οι αναφορές ότι η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύει «επιμονή σε όρους που νοθεύουν τον ανταγωνισμό», δεν συνιστούν τίποτα άλλο παρά χοντροκομμένα ψέματα. Ο δε πρώην Περιφερειάρχης όφειλε να έχει διαβάσει την απόφαση πριν μιλήσει.

Η ΑΕΠΠ δικαιώνει σε όλα τα ζητήματα την Περιφέρεια Αττικής και εντοπίζει μια μόνον πλημμέλεια, ότι δηλαδή δεν αναφέρεται στα τεύχη του διαγωνισμού η αναλυτική τεκμηρίωση για έναν πρόσθετο όρο που τέθηκε στον διαγωνισμό σχετικά με την απαίτηση να ευρίσκεται το ασφαλτικό συγκρότημα εντός Αττικής. Αφενός η πλημμέλεια αυτή είναι εύκολο να θεραπευθεί, καθώς η τεκμηρίωση αυτή υπάρχει ήδη στην υπηρεσία, απλά δεν γράφτηκε αναλυτικά στη Διακήρυξη του διαγωνισμού, αφετέρου η άποψη της Περιφέρειας Αττικής είναι ότι αυτό δεν απαιτείται και γι’ αυτό εντός της εβδομάδος κατατίθεται προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο. Όσοι λοιπόν επιχαίρουν, μάλλον βιάζονται και καλό θα ήταν να αναμένουν τη δικαστική απόφαση.

Η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί με απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας και της διαφάνειας να αντιμετωπίσει όλες εκείνες τις παθογένειες, που εν προκειμένω οδηγούν στο να ευρίσκονται τα οδοστρώματα επί δεκαετίες σε κακή κατάσταση. Γι’ αυτό έχει σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια, συνολικού προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ. Είναι μάλλον αναμενόμενο να βάλουν κατά αυτού του σχεδιασμού όσοι επί δεκαετίες συνέβαλαν στη δημιουργία της απαράδεκτης κατάστασης στην Οδική Ασφάλεια ή αδιαφόρησαν για την αντιμετώπιση της. Όσα fake news κι αν διακινήσουν όμως, δεν θα καταφέρουν να ανατρέψουν την προσπάθεια που γίνεται. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι στον τόπο αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL