Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε διαβούλευση το έργο για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΘ

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του συστήματος τηλεματικής και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Τρίτη το έργο του ΟΑΣΘ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΑΣΘ για την ψηφιοποίησή  του. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του συστήματος τηλεματικής και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός, σκοπός του Έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΣΘ, η παροχή συγχρόνων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων και θα απλοποιήσει την καθημερινότητα της πόλης.

Η ολοκλήρωση του έργου έχει ανατεθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία είναι δημόσια επιχείρηση εποπτευόμενη από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ολοκλήρωση του έργου  μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον, θα περιλαμβάνει:

1. Ολοκληρωμένη εικόνα της οργάνωσης και της καθημερινής λειτουργίας του του Οργανισμού.

2. Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεματικής με το οποίο οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο από πολλαπλά κανάλια πληροφόρησης, όπως Internet, mobile applications, έξυπνες στάσεις κλπ.

3. Εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου.   Η αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα είναι δυνατή μέσω πολλαπλών καναλιών πώλησης (αυτόματοι πωλητές εξωτερικού χώρου και εντός οχήματος, Internet, mobile applications, εκδοτήρια εισιτηρίων κ.λ.π.).

«Σταθερός στόχος της Διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι να παραδώσει στον ΑΣΥΘ ένα σύγχρονο Οργανισμό,  με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, απαλλαγμένο από τις  δυσλειτουργίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος» τονίζει η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

Δείτε όλα τα σχόλια