Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία συνταξιούχων προς τη Βουλή, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος ζητώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, «γιατί είναι δικές μας οι συντάξεις και θα παλέψουμε, μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα βασικά αιτήματα είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος Κατρούγκαλου, «να μας δοθούν τα δώρα μας, καθώς και οι συντάξεις μας, οι κύριες και οι επικουρικές». «Θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο κ. Κουμπούρης, γνωστοποιώντας ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Κουμπούρης απάντησε ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να δώσει λύση. «Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη να δώσει λύση και να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε μην τρέχουν για αιτήσεις και να πληρώνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία, για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε ο κ. Κουμπούρης.

«Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις φτάνουν, μέχρι και 45%, ενώ οι επικουρικές έχουν μειωθεί, μέχρι και 82%, αφαιρέθηκε το ΕΚΑΣ, τα δώρα και οι συντάξεις χηρείας επανυπολογίζονται με το νόμο Κατρούγκαλο» τόνισε ο κ. Κουμπούρης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους στη Βουλή, οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL