Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Καταγγελία της Κατερίνας Ιγγλέζη: / Καταγγελία της Κατερίνας Ιγγλέζη: Ξενοφοβικές αντιδράσεις στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ενάντια στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία της Κατερίνας Ιγγλέζη: / Καταγγελία της Κατερίνας Ιγγλέζη: Ξενοφοβικές αντιδράσεις στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ενάντια στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Στην καταγγελία πως δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πολυγύρου δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα γύρω από την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα, καθώς ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιτίθενται στην εκπαίδευση περίπου 28 προσφυγόπουλων ισχυριζόμενοι ότι «δεν πρέπει να συγχρωτιστούν με τα δικά τους παιδιά» επειδή δήθεν δεν είναι εμβολιασμένα και με δικαιολογίες ότι «τα μεγαλύτερα αγόρια θα αποπλανήσουν τα μικρότερα κορίτσια...».

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας 15 έως 17 ετών, διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έχουν ήδη κατανεμηθεί στα σχολεία του Πολυγύρου και των Ζερβοχωρίων. Ωστόσο, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. «Τα παιδιά θα ενταχθούν στα σχολεία γιατί έτσι πρέπει να γίνει, γιατί το επιτάσσει ο νόμος και αυτά έχουμε συμφωνήσει με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ» διαβεβαίωσε η κ. Ιγγλέζη, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους αντιδράσεις «δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Σε ποια εποχή ζούμε; Σε ποιον αιώνα;» αναρωτήθηκε. Παράλληλα έκανε λόγο για «επιλεκτική ξενοφοβία», μια και η Χαλκιδική δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. «Γιατί μας πειράζει το διαφορετικό; Δεν μας πειράζουν οι Σέρβοι, οι Ρώσοι και οι Ολλανδοί, αλλά μας πειράζουν οι Αφγανοί;».

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Πολυγύρου έχει δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους αντιδράσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να διευθετηθεί πιο δραστικά το ζήτημα. «Ο δήμαρχος θα πρέπει να μαζέψει την κατάσταση, διότι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι δημιουργούν όλα αυτά τα θέματα» τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως πως τέτοιου είδους απόψεις δεν εκφράζουν την πλειοψηφία και δεν έχουν ευρεία απήχηση. Ωστόσο, «αυτοί που αντιδρούν κάνουν μεγάλο ντόρο» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL