Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Η αστυνομία ερευνά τις ποινικές ευθύνες του νεκρού Ζακ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αστυνομία ερευνά τις ποινικές ευθύνες του νεκρού Ζακ!

O Ζακ Κωστόπουλος δεν πέθανε από ναρκωτικά. Δεν ήταν το πρεζάκι που σε αμόκ με ένα μαχαίρι μπήκε για να ληστέψει ένα... άδειο κοσμηματοπωλείο, όπως θέλησαν αστυνομικοί και καταστηματάρχες - "νοικοκυραίοι" να ισχυριστούν για να ελαφρύνουν ίσως τη θέση τους.

Ωστόσο η υπόθεση του θανάτου του 33χρονου μάλλον θα μείνει στα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά ως η μοναδική περίπτωση στην οποία ερευνώνται οι ποινικές ευθύνες του νεκρού ενδελεχώς μετά θάνατον (!) και απουσιάζει η ανάλογη σπουδή στις έρευνες σχετικά με τους δύο δράστες της άγριας κακοποίησής του, λίγα λεπτά μετά την οποία ο Ζακ άφηνε την τελευταία του πνοή αβοήθητος, με χειροπέδες, χωρίς καν κάποιος να προσπαθήσει για ανάνηψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την ίδια ώρα που ο ανακριτής ζητάει από την αστυνομία έρευνες και εντοπισμό ατόμων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, υπάρχει παράλληλη προκαταρκτική εξέταση για τις ποινικές ευθύνες του νεκρού Ζακ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μέσα σε έγγραφα ακόμα και η κατηγορία εναντίον του νεκρού αλλάζει, γίνεται λόγος πότε για απόπειρα ληστείας, πότε για απόπειρα κλοπής σε συνδυασμό με παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μάλιστα, όπως υπογράμμιζαν, γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ζακ Κωστόπουλου στο πλαίσιο αυτής της έρευνας όχι μήπως εν τέλει δοθεί κάποια απάντηση σε σχέση με το τι μπορεί να προηγήθηκε του μοιραίου μεσημεριού στην οδό Γλάδστωνος, αλλά για να αναζητηθούν πιθανοί συνεργοί στη ληστεία!

Δηλαδή η αστυνομία ερευνούσε για μια ληστεία χωρίς κλοπιμαία, γεγονός που παραδέχθηκε μέχρι και ένας από τους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του, ενώ δεν είχαν βρεθεί καν αποτυπώματα του 33χρονου σε συρτάρια ή στην ταμειακή, παρά μόνο στην πόρτα και τη βιτρίνα απ' όπου εμφανίζεται να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί στο βίντεο.

Ο αστυνομικός μάλιστα είχε πει ότι δεν μπήκε για να κλέψει, γιατί αλλιώς θα έβρισκαν κάτι στις τσέπες του, καθώς επίσης ότι δεν ήταν παραβιασμένο τίποτα. Όσο για την παράβαση του νόμου περί όπλων, την οποία ερευνά η αστυνομία σε αυτή την προκαταρκτική, υποθέτουμε ότι αφορά εκείνο το μαχαίρι που είναι άγνωστο από πόσα χέρια πέρασε μέχρι να το πάρει με γυμνά χέρια ο αστυνομικός από το πάτωμα, υποτίθεται, του καταστήματος και το οποίο εξετάστηκε όπως φαίνεται μόνο για αποτυπώματα του Ζακ, τα οποία και δεν είχε. Είχε μόνο κηλίδες από το αίμα του, το οποίο είχε βάψει όμως τον χώρο της άγριας κακοποίησης.

Θυμίζουμε ότι ένα μήνα πριν γράφαμε στην "Α" πως την ύπαρξη δεύτερης έρευνας είχαν επιβεβαιώσει και αστυνομικές πηγές οι οποίες έκαναν λόγο για "κύρια δικογραφία που αφορά ευρύτερα το περιστατικό και ίσως σχετιστεί με την πρώτη".

Τότε δεν ήταν σαφές τι ακριβώς είναι αυτή η έρευνα, ενώ ούτε οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου είχαν γνώση της έρευνας αυτής. Ωστόσο τότε διασταυρωμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για καταθέσεις που λαμβάνονται από την αστυνομία, οι οποίες όμως δεν είχαν τότε φτάσει στον ανακριτή, ένα μήνα μετά τον θάνατο του Ζακ.

Την ίδια ώρα δεν καταγράφεται στη μέχρι στιγμής έρευνα ανάλογη σπουδή σε σχέση με τους δύο κατηγορουμένους, εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

"Καθαρός" από ναρκωτικά ο Ζακ, ποιοι είναι καθαροί από ευθύνες;

Η χθεσινή αποκάλυψη της Μαρίας Λούκα στην popaganda.gr ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή άλλων ουσιών βάζει στο κάδρο ξανά τις ποινικές ευθύνες τόσο των δύο κατηγορουμένων, όσο όμως και των αστυνομικών αλλά και του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης που αποκάλυψε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, "στην ειδική αναζήτηση 'ναρκωτικών' τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (οπιούχα, κοκαΐνη / μεταβολίτες, αμφεταμίνες / μεταμφεταμίνες, βενζοδιαπεζίτες, μεθαδόνη / μεταβολίτες). Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία". Βρέθηκε μόνο ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα και ελάχιστο αλκοόλ, τόσο που θα περνούσε και αλκοτέστ.

Στο ίδιο δε δημοσίευμα βρίσκουμε και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του Ζακ, που δείχνουν: "Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου".

Α. Παπαρρούσου: Βάναυση και σαδιστική κακοποίηση, που οδήγησε αιτιωδώς στον θάνατο

"Αυτό που δείχνουν στην ουσία είναι ότι έπρεπε να ασκηθεί περισσότερη βία για να πεθάνει. Τόσο φαντάζομαι ότι βαστάει ένας άνθρωπος που δέχεται αυτή την αφόρητη βιαιοπραγία" τονίζει η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, στην "Α" συμπληρώνοντας ότι "επιμένουμε να αποδοθούν οι ορθές ποινικές ευθύνες, διότι αυτή η βάναυση και σαδιστική κακοποίηση οδήγησε αιτιωδώς στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου".

Μέσα στα επόμενα εικοσιετράωρα αναμένεται η πλήρης πια ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναμένουμε την αιτία θανάτου, στην οποία δεν είχαν καταφέρει να καταλήξουν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ιατροδικαστές, οι οποίοι μιλούσαν για "απροσδιόριστη αιτία θανάτου εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων".

Ουσιαστικά χρειάστηκαν δύο μήνες απλά για να καταρριφθεί ουσιαστικά το στερεότυπο του οροθετικού χρήστη ναρκωτικών που συσκότισε την έρευνα και την απόδοση ευθυνών γύρω από τον θάνατο του ανθρώπου αυτού. Ωστόσο και πάλι, δύο μήνες αργότερα, μετά και τον προσδιορισμό της ακριβούς αιτίας θανάτου, επιστρέφουμε στο βασικό ερώτημα: "Γιατί τελικά πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL