Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Νέος θάνατος οδηγού απορριμματοφόρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος θάνατος οδηγού απορριμματοφόρου

Μακραίνει η λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στις υπηρεσίες καθαριότητας με έναν ακόμη νεκρό να προστίθεται. Αυτή την φορά ο 53χρονος Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Αλίμου, συναντήθηκε με τον θάνατο λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εκφράζοντας την οργή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ προχωρά τη Δευτέρα σε αποκλεισμό των αμαξοστασίων των δήμων όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νταλίκα που οδηγούσε έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε νησίδα ασφαλείας με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης τραυματίστηκε σοβαρά και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου κατέληξε.

Για τις αιτίες του δυστυχήματος η Τροχαία διενεργεί πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να εκδώσει πόρισμα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρ. Κονδύλη το ατύχημα δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του οχήματος. Όπως είπε στην “Α”, τα ελαστικά της νταλίκας ήταν καινούργια καθώς είχαν ελεγχθεί τις τελευταίες μέρες και το όχημα είχε περάσει από μηχανολογικό έλεγχο πριν από 15 ημέρες και είχε πάρει πιστοποίηση από το ΚΤΕΟ. Παρ' όλα αυτά, ο 53χρονος προστίθεται στη λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, που σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν φθάσει τους 9 το 2018 και συνολικά μέσα σε μια τριετία ανέρχονται στα 45. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξε ένας ακόμη εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ασπροπύργου.

“Δίχως τέλος πλέον οι θάνατοι συναδέλφων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων” επισημαίνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της προσθέτοντας:

“Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών και των αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού”.

Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, η Ε.Ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεδρίασε εκτάκτως χθες και αποφάσισε τη Δευτέρα τον αποκλεισμό των αμαξοστασίων όλης της χώρας. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητάει από την κυβέρνηση -συγκεκριμένα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας- και από τους αιρετούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL