Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Μειωμένες χρεώσεις, διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου και επενδύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μειωμένες χρεώσεις, διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου και επενδύσεις

Θεσσαλονίκη. Σημαντικές μειώσεις για πρώτη φορά στην τιμή χρέωσης του νερού, ενίσχυση και διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, και εξασφάλιση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΑΘ Α.Ε., που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας μειώσεις στους λογαριασμούς του θα «δει» το 99,4% των οικιακών καταναλωτών την επόμενη διετία, ενώ με τη νέα τιμολόγηση διασφαλίζεται και η ισορροπία στον διττό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου φυσικού πόρου και ως κοινωνικού αγαθού.

Ειδικότερα για τα νοικοκυριά, που αποτελούν τον μεγάλο όγκο των καταναλωτών της ΕΥΑΘ (68%), η τιμολογιακή πολιτική ακολουθεί τη λογική της μείωσης της τιμής του νερού στις χαμηλές κλίμακες (κατανάλωση έως 120 κ.μ. το τετράμηνο), ώστε να διασφαλίζεται ο κοινωνικός του χαρακτήρας, και της αύξησης στις υψηλές, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη. Έτσι μόλις το 0,6% των οικιακών καταναλωτών θα κληθεί να πληρώσει ακριβότερα το νερό.

Επίσης διευρύνεται και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ, καθώς θα ισχύουν κριτήρια ανάλογα με αυτά που ισχύουν για την ΔΕΗ, ενώ μειώσεις θα δει και το 64% των επαγγελματιών. «Η τιμολογιακή μας πολιτική των επόμενων ετών διέπεται από τη λογική της ‘ενθάρρυνσης’ νοικοκυριών κι επαγγελματιών που σέβονται τον πολύτιμο φυσικό πόρο. Παράλληλα διασφαλίζεται η πρόσβαση στο κοινό αυτό αγαθό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας, όπως άλλωστε ορίζει και η νέα ΚΥΑ, μαζί με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδιασμού προς όφελος τελικά των Θεσσαλονικέων, των εργαζομένων και των μετόχων της εταιρείας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιάννης Κρεστενίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL