Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΑΧΕΠΑ / ΑΧΕΠΑ: Εταιρεία σεκιούριτι «μπλοκάρει» την πρόσληψη 25 εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΧΕΠΑ / ΑΧΕΠΑ: Εταιρεία σεκιούριτι «μπλοκάρει» την πρόσληψη 25 εργαζόμενων

Θεσσαλονίκη. Οι ελλείψεις στη φύλαξη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οφείλονται στο ότι μια εταιρεία σεκιούριτι έχει «μπλοκάρει» την πρόσληψη 25 εργαζόμενων. Τα παραπάνω γνωστοποίησε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης για κρούσματα ληστειών των τελευταίων ημερών. Λίγο νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του δράστη.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Σπανός αναφορικά με τη φύλαξη του νοσοκομείου τόνισε ότι η διοίκησή του προχώρησε στη διαδικασία για την πρόσληψη 25 ατόμων με ατομικές συμβάσεις, αλλά μια εργολαβική εταιρεία φύλαξης έκανε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για παράβαση του ευρωπαϊκού νόμου περί ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να έχουν «παγώσει» μέχρι να εκδικαστεί τελεσίδικα η υπόθεση. «Η εκδίκαση είναι τον Μάιο, μπορεί και αργότερα» πρόσθεσε. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σημείωσε ότι «όσες φορές ζήτησα τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. την είχα». Αλλά αν η αστυνομία κληθεί να συνδράμει από πολίτες, τότε επικαλείται το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν εισέρχεται εντός του ΑΧΕΠΑ.

Στο μεταξύ, συνελήφθη ένας 36χρονος άνδρας ως δράστης τουλάχιστον δύο ληστειών και μίας απόπειρας ληστείας που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο ΑΧΕΠΑ. Η απόπειρα ήταν σε βάρος φοιτήτριας και οι ληστείες εις βάρος μιας εργαζόμενης στο νοσοκομείο και ενός συνταξιούχου καθηγητή του ΑΠΘ. Ο φερόμενος δράστης, πάντως, δεν εντοπίστηκε εντός της πανεπιστημιούπολης, αλλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Ήταν το ίδιο πρόσωπο, είναι γνωστός και επανειλημμένα οι φύλακες τον έχουν βγάλει έξω» είπε ο Αν. Σπανός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.

ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL