Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Συντονισμός για την αντιμετώπιση της εμπορίας ουσιών εντός του ΑΠΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντονισμός για την αντιμετώπιση της εμπορίας ουσιών εντός του ΑΠΘ

«Η βούληση όλων των φορέων για καλύτερο συντονισμό και εντατικοποίηση των ενεργειών, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της σχετιζόμενης εγκληματικότητας κατά τις νυχτερινές ώρες στους υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης" εκφράστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ αναφέρεται ότι "κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν οι πτυχές των εν λόγω προβλημάτων που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, αλλά και την καθημερινή ζωή των πολιτών σε μια κεντρική περιοχή της πόλης", ενώ η υπεύθυνη επανένταξης της δομής του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στο campus του πανεπιστημίου Μαίρη Μάντση δήλωσε ότι «μόνο η καταστολή δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ».

Λύση με σεβασμό στο άσυλο

Στο μεταξύ, το όλο θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Εκδόθηκε ένα ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια εντός του πανεπιστημιακού χώρου (επιτήρηση, βελτίωση φωτισμού κ.λπ.), χωρίς να καταλύεται η ουσιαστική έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου, με ταυτόχρονη κινητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας». Διαφοροποιήθηκε η παράταξη της Ν.Δ. Εντάξει, με επικεφαλής τον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος ζήτησε να γίνει διάβημα προς τον πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, κάτι που απορρίφθηκε. Η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη Ρία Καλφακάκου κατηγόρησε τον κ. Καλαφάτη ότι προσπαθεί να περάσει τη «γραμμή» της Ν.Δ. στο δημοτικό συμβούλιο και τόνισε ότι «όλοι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη διακίνηση των ναρκωτικών και κανένα άσυλο δεν το καλύπτει», ενώ η παράταξη Λαϊκή Ενότητα επέλεξε την αποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL