Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σκάνδαλο Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση πληρωμών της Novartis σε γιατρούς, που υπέβαλε η πλευρά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, αποφάσισε, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμός 1896/2018), υιοθέτησαν ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, που ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή που κατέθεσε ο σύζυγος της κ. Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα που έχουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με καταβολές της φαρμακοβιομηχανίας σε χιλιάδες γιατρούς. Ο κ. Καρνέζης, επικαλούμενος παραβίαση του απορρήτου της έρευνας, ζητούσε την εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς από τη διερεύνηση της υπόθεσης όσον αφορά το σκέλος των αμοιβών σε γιατρούς.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχθηκε το σκεπτικό της κ. Σταθέα, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρόταση της επισημαίνει ότι ο ισχυρισμός της πλευράς Ράικου, πως η διαρροή του ονόματος του γιατρού Καρνέζη έγινε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο.

Η κ. Σταθέα φαίνεται επίσης να υπογραμμίζει πως στοιχεία της δικογραφίας για τις πρακτικές της Novartis βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια μελών του Κοινοβουλίου, καθώς έχει διαβιβαστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στελεχών των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που συνεπικουρεί τις έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών -υπό άλλη σύνθεση- καλείται να αποφανθεί εάν θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά η έρευνα των τριών εισαγγελέων όσον αφορά τον κ. Καρνέζη, μέχρι την εκδίκαση, τον προσεχή Μάρτιο, της αγωγής κακοδικίας που έχουν υποβάλει ο γιατρός και η κ. Ράικου, αξιώνοντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Την υπόθεση της κακοδικίας χειρίζεται ήδη η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, η οποία διαβίβασε αντίγραφα της προσφυγής στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να κρίνει το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του, εάν θα πρέπει να συμπεριληφθεί ή όχι ο κ. Καρνέζης στους ελέγχους των εισαγγελέων για πληρωμές γιατρών από τη Novartis μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή κακοδικίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL