Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Εμπόδια στην έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμπόδια στην έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, χθες, η δήμαρχος Καβάλας Δ. Τσανάκα και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρ. Μέτιος έδειξαν ότι δεν επιθυμούν την ανάμειξη των αρμόδιων υπουργείων και κρατικών φορέων στην έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση τμήματος της γέφυρας που περνά έξω από το νοσοκομείο Καβάλας.

Με δημόσιες ανακοινώσεις τους ανέτρεψαν όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο υπό την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου στην Καβάλα, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν συμφωνήσει τη σχετική έρευνα να κάνουν οι έμπειροι μηχανικοί της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Χθες δήμαρχος και περιφερειάρχης, δήλωσαν ότι καλούν το ΤΕΕ/ΤΑΜ να προχωρήσει στην πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της κατάρρευσης, όταν σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΜ δήλωναν πως δεν υπάρχουν στο δυναμικό του μηχανικοί που να μπορούν να ασχοληθούν με την υπόθεση της γέφυρας.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Εγνατίας Απ. Αντωνούδης υποστήριξε ότι η συντήρηση που έγινε από τον Δήμο Καβάλας στους αρμούς της γέφυρας "δεν αφορά τη στατική της επάρκεια", ενώ, όταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες του δήμου, σχολίασε: "Θα δεχθώ ότι ένας δήμος, ενώ έχει την αρμοδιότητα, ενδεχομένως δεν έχει την τεχνική επάρκεια για να κάνει αυτούς τους ελέγχους, γι’ αυτό όμως υπάρχουν και οι πιστοποιημένοι φορείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Εγνατίας θα ήταν έτοιμο σε περίπου 20 ημέρες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την πτώση της γέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 35 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL