Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Επανέρχονται οι συρμοί από και προς το αεροδρόμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανέρχονται οι συρμοί από και προς το αεροδρόμιο

Δυσαρέσκεια για την απόφαση της ΣΤΑΣΥ να τροποποιήσει τα δρομολόγια των συρμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο εκφράζει το υπουργείου Μεταφορών, ζητώντας παράλληλα την επαναφορά τους στον αρχικό σχεδιασμό, εντολή που αναμένεται να υλοποιήσει η Διοίκηση της εταιρείας τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της ΣΤΑΣΥ, επήλθε αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο, καθώς πλέον πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και αεροδρόμιο αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 αεροδρόμιο - Αγία Μαρίνα, όπως ίσχυε το προηγούμενο διάστημα.

Οι επιβάτες που έχουν προορισμό το αεροδρόμιο απαιτείται εφεξής να μετακινούνται ώς τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας από όπου ξεκινούν συρμοί του μετρό με προορισμό το αεροδρόμιο στις 00:25 και 00:55 κάθε ώρας, ενώ, αντίστοιχα, οι επιβάτες του μετρό από το αεροδρόμιο (αναχώρηση 00:00 και 00:30 κάθε ώρας) αποβιβάζονται στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, όπου εντός λίγων λεπτών ξεκινά συρμός προς Αγία Μαρίνα.

Σημειωτέον, στο επίμαχο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού, ωστόσο απαιτείται μετακίνηση σε διαφορετική αποβάθρα.

Η απόφαση αυτή της ΣΤΑΣΥ είχε δικαιολογηθεί ως προσπάθεια να εξορθολογιστεί η διαχείριση των αεροδρομικών (και ακριβότερων) συρμών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω απόφαση δεν είχε τη συναίνεση του υπουργείου και μάλιστα η ηγεσία του απέστειλε έγγραφο προς τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που συνέβη η αλλαγή, αν η τελευταία είχε τη συγκατάθεση του ΟΑΣΑ, καθώς και για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η απαιτούμενη διαδικασία χορήγησης έγκρισης από το υπουργείο Μεταφορών.

Η επιστολή καταλήγει μάλιστα ζητώντας από τη ΣΤΑΣΥ την επαναφορά της κυκλοφορίας της γραμμής στον αρχικό σχεδιασμό, πράγμα που, σύμφωνα με πηγές κοντά στη Διοίκηση, αναμένεται να υλοποιήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η ΣΤΑΣΥ "ακολουθώντας την εντολή του υπουργείου με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL