Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Δ. Ζερβουδάκης: Οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Ζερβουδάκης: Οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες (Video)

Το συμβάν σχολίασε ο τραγουδιστής και μέλος ΔΣ του (ΣΒΜΕ), Δημήτρης Ζερβουδάκης σε ρεπορτάζ της ερτ τονίζοντας πως υπάρχει “νομοθετικό κενό, υπάρχει απουσία νομοθετικού πλαισίου". Ο ίδιος παρατήρησε ότι και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά και οι καλλιτέχνες που βρίσκονται στο δρόμο θα έπρεπε να μην διώκονται.

Ο Δ. Ζερβουδάκης ζήτησε “να γκρεμιστεί ο μεταξικός νόμος” και υποστήριξε ότι χρειάζεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να “ξεκαθαρίζει” ότι οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες.

Οι μουσικοί του δρόμου είναι “ανάγκη έκφρασης και συνθήκη βιοπορισμού” πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε γλαφυρά πως “δεν μπορούμε να βάλουμε ταμειακή στα κάλαντα”.

https://www.youtube.com/embed/j_zCIKPpZiI

Ο τραγουδιστής κάλεσε τον κόσμο στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, από τον Σύλλογο Μουσικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΜΒΕ).

"Δεν είμαστε επαίτες αλλά street performers, busking όπως είναι γνωστοί και στο εξωτερικό" δήλωσε η κυρία Στεφάνου. Η ίδια αφού περιέγραψε το συμβάν με την αστυνομία μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επαφή του καλλιτέχνη του δρόμου με τον απλό πολίτη "είναι σημαντικό στοιχείο δημοκρατίας".

Υπενθυμίζεται ότι με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Αστυνομία διέψευσε αναρτήσεις ιστοσελίδων, σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος της μουσικού για επαιτεία. Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν ότι πραγματοποιήθηκε «μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».

Διαβάστε ακόμη : Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ποινικές διώξεις κατά των “μουσικών του δρόμου”

συντάκτης avgi.gr

https://www.youtube.com/embed/Rb4KnDWcrtk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL