Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Φ. Κουβέλης: Μεταφορικό ισοδύναμο για όλα τα νησιά, η κυβέρνηση “παλεύει” και τον ΦΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κουβέλης: Μεταφορικό ισοδύναμο για όλα τα νησιά, η κυβέρνηση “παλεύει” και τον ΦΠΑ

Στην σχεδιαζόμενη επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλη την νησιωτική Ελλάδα και την προσπάθεια να υλοποιηθούν μέτρα ανακούφισης των νησιωτικών οικονομιών όπως με τον μειωμένο ΦΠΑ που «παλεύει» η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Το μεταφορικό ισοδύναμο θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί», προανήγγειλε ο κ. Κουβέλης, καθώς «θέλουμε να συμπεριληφθεί το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας» σε ένα μέτρο που «μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές, με εξαιρετικά αποτελέσματα και ήδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την διεύρυνσή του».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «παλεύει» το γενικότερο ζήτημα για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις σχετικά με τα εργασιακά στα λιμάνια, καθώς όπως είπε «το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δέχθηκε ότι η παρεχόμενη εργασία στους προβλήτες είναι λιμενική και ως τέτοια πρέπει να υπαχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Το υπουργείο Εργασίας υιοθέτησε την άποψη και η σχετική υπόθεση διαβιβάστηκε στον ΕΦΚΑ, που έκανε αποδεκτή την ρύθμιση ... που αφορά αρκετές εκατοντάδες για το συνταξιοδοτικό και τις αποδοχές τους».

Στο μέτωπο της ναυτικής εκπαίδευσης, επίσης, στηρίζονται εξοπλίζονται και στελεχώνονται οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ έχει ιδρυθεί και πρόκειται να λειτουργήσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από σήμερα μία νέα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην ακριτική Κάλυμνο.

Ο κ. Κουβέλης τέλος ανέφερε ότι βρίσκεται πλέον στην Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά τις υποπαραχωρήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μεταξύ άλλων για την κρουαζιέρα, τις μαρίνες, ναυπηγεία, κτλ.

Εξάλλου, προέβλεψε ότι στην ελληνική Βουλή θα υπάρξει η πλειοψηφία που θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία με τις εκλογές να πραγματοποιούνται το Φθινόπωρο του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL