Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σ. Φάμελλος: Το φυσικό αέριο είναι το «καύσιμο» για την μετάδοση στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Το φυσικό αέριο είναι το «καύσιμο» για την μετάδοση στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών

«To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συμβάλει ιδιαίτερα και στην μάχη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, μιας και είναι το πιο περιβαλλοντικό από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι προδιαγραφές οι οποίες έχουν γίνει εξασφαλίζουν τους πολίτες ότι αυτή η μετάβαση στο φυσικό αέριο μπορεί να γίνει με ασφάλεια με περιβαλλοντική απόδοση, αλλά και με μεγάλη οικονομία». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, εγκαινιάζοντας την έναρξη τροφοδότησης της πόλης του Τυρνάβου με την τεχνολογία αποσυμπιεσμένου φυσικού αερίου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κύκλος προδιαγραφών ασφάλειας και περιβαλλοντικής αδειοδότησης, για να συμπληρώσει ότι «εξασφαλίζονται ότι θα έχουν ένα φθηνό, αλλά και ωφέλιμο καύσιμο, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες της περιοχής».

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη του Τυρνάβου, καθώς αλλάζει ενεργειακή ατζέντα της πόλης» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαρχώσης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από του πολίτες του Τυρνάβου, ενώ τόνισε πως με τη χρήση του φυσικού αερίου θα υπάρχουν περιβαλλοντικές αλλά και αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε ότι όλες οι κωμοπόλεις της Θεσσαλίας θα πάρουν φυσικό αέριο το επόμενο διάστημα, ενώ μιλώντας για το έργο που εγκαινιάστηκε στον Τύρναβο υποστήριξε ότι «στόχος είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το 50% του πληθυσμού του Τυρνάβου να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Δημήτρης Τζώρτζης σε δήλωση του δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με στόχο - όπως είπε - όλο και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL