Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Δικαιοσύνη για τον Ζακ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαιοσύνη για τον Ζακ

Για ένα λεπτό λίγο πριν από τις 9 χθες το βράδυ τα πάντα έξω από τη Βουλή σιώπησαν. Ένα πολύχρωμο πλήθος με κεράκια στα χέρια σταμάτησε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ένα λεπτό σιγής για τον Ζακ, που στη σκηνή γινόταν Ζackie Oh και που πριν από 10 ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή μετά το λιντσάρισμά του από δύο καταστηματάρχες στην οδό Γλάδστωνος.

"Οργή και θλίψη, η Ζackie θα μας λείψει", "Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία" φώναξαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές που μαζεύτηκαν χθες το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Εκεί βρέθηκαν οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του αντιρατσιστικού κινήματος και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις αναμένεται να καταθέσουν έγγραφο διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να διαλευκανθεί ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μαζική η πορεία

Στην κεφαλή της πορείας μπήκε το πανό των διοργανωτών με μια φράση από κείμενο του ίδιου του Ζακ Κωστόπουλου: "Εγώ με τη βία δεν το 'χω". Έτσι ήταν και η πορεία, ειρηνική, με συνθήματα και πανό που απαιτούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή. "Όχι στη συγκάλυψη. Στον τάφο της θα γραφτεί Zackie Oh, Θεά και Αθώα" γράφει ένα πανό, ενώ παρακάτω μια πικέτα με κόκκινες πιτσιλιές σαν αίμα γράφει: "Ασφάλεια και σιγουριά".

Δέκα ημέρες πέρασαν από την ώρα που ο Ζακ ξεψύχησε με τις χειροπέδες και κανείς ευτυχώς δεν φαίνεται να ξεχνά, όπως απέδειξε η χθεσινή μαζική πορεία. Για ένα ακόμα βράδυ στην Ομόνοια αντήχησαν τα συνθήματα: "Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί", "Γκέι, drag, λεσβίες, ιέρειες του αίσχους, είμαστε περήφανα η ντροπή του έθνους", "Αυτό, αυτό είναι σωστό. Κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό", "Φιλήσυχοι πολίτες, Σκατιάνα και ναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί", ενώ οι δρόμοι, που πέρασε η πορεία πασπαλίστηκαν με χρυσόσκονη.

Με χρυσόσκονη πασπαλίστηκαν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες, οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι από τους διοργανωτές.

Το πιο γλυκό όμως σύνθημα το άφησαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή: "Λίγη αγάπη, όχι άλλοι θάνατοι".

Συνεχίζεται με αργά βήματα η έρευνα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Συνεχίζεται με αργά βήματα η έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Χθες στον ανακριτή έφτασε επιτέλους το πρώτο οπτικό υλικό σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για βίντεο από τις κάμερες δύο καταστημάτων της περιοχής που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την εκδοχή ότι ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος μιλάει με δύο άνδρες πριν μπει μέσα στο κατάστημα.

Επιπλέον, στον ανακριτή έφτασε και μια έκθεση δακτυλοσκόπησης από το κοσμηματοπωλείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οποία δείχνει ότι στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου υπάρχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα του κοσμηματοπώλη, ενώ του Ζακ τα αποτυπώματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική πόρτα.

Ταυτόχρονα, ακόμα μια κατάθεση ελήφθη και σιγά - σιγά αυτόπτες μάρτυρες έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται και να καταθέτουν. Θυμίζουμε ότι μόλις προ τριών - τεσσάρων ημερών ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου έκανε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες που δεν είχαν προσέλθει να καταθέσουν να το κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL