Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του Σύρου πρόσφυγα στη Μαλακάσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του Σύρου πρόσφυγα στη Μαλακάσα

Στην ταυτοποίηση του φυσικού αυτουργού του θανάσιμου τραυματισμού του 31χρονου Σύρου πρόσφυγα στο κέντρο φιλοξενίας Μαλακάσας το περασμένο Σάββατο έχει προχωρήσει η αστυνομία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Παράλληλα έχει σχηματιστεί δικογραφία για τη συμμετοχή 11 ατόμων στη φονική συμπλοκή.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 32χρονου πρόσφυγα συνέβη κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Αφγανών και Σύρων στον καταυλισμό της Μαλακάσας, όπως έγινε γνωστό, χωρίς όμως ακόμα και σήμερα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συμπλοκής. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι την προηγούμενη ημέρα, είχε προηγηθεί μια μικρότερης κλίμακας συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών και την επόμενη ημέρα είχαμε μια μεγαλύτερη συμπλοκή στην οποία οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι είναι πιθανή η συμμετοχή και ατόμων εκτός καταυλισμού.

Από το σημείο προσήχθησαν πάνω από 100 άτομα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωναν ότι πρόθεσή τους είναι να διασκορπίσουν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας όσους ήταν παρόντες, ακόμα και αν δεν είχαν ενεργή συμμετοχή ή υπάρχει υποψία συμμετοχής για να αποφευχθούν μελλοντικές εντάσεις ή πράξεις αντεκδίκησης.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου εξέφραζαν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου ενώ απαντώντας στη δήλωση του τομεάρχη της Ν.Δ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη τόνιζαν ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και είναι είναι "το λιγότερο ατυχής και απογοητευτική η προσπάθεια του κ. Βαρβιτσιώτη και της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός ανθρώπου". Στο ίδιο πλαίσιο οι πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωναν ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης έχει αναλάβει τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα όφειλε να γνωρίζει ότι τα hotspot, είναι μόνο τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και ότι η Μαλακάσα είναι κέντρο φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης είχε σχολιάσει: «Ο κατάλογος των νεκρών στα hotspots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL