Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Προσλήψεις πυρόπληκτων στο Δημόσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσλήψεις πυρόπληκτων στο Δημόσιο

Την έναρξη των διαδικασιών για τον διορισμό στο Δημόσιο ενός μέλους των οικογενειών θανόντων αλλά και αναπήρων σε ποσοστό τουλάχιστον 67% (ή συγγενών τους α' και β' βαθμού), που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην ανατολική Αττική, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απέστειλε χθες τη σχετική εγκύκλιο κατ' εφαρμογή των πρόσφατα ψηφισμένων έκτακτων μέτρων προς ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Στην εγκύκλιο δε, πέρα από την αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, περιλαμβάνεται και ο ορισμός ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης καθώς ενδεχομένως κάποια από τα απαιτούμενα για τον διορισμό δικαιολογητικά να έχουν καταστραφεί λόγω των πυρκαγιών. Για τον σκοπό αυτό και για την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας πρόσληψης, όσοι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα διορισμού θα μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού (αρμόδιοι υπάλληλοι: Προϊσταμένη Γαλάνη Σοφία, 213 13 13 257 e-mail:[email protected] και Ζωγράφου Μαρία, 213 13 13 249 email:m. [email protected]

Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο περιγράφονται αναλυτικά:

1. Δικαιούχοι διορισμού: Ως δικαιούχοι διορισμού καθορίζονται ένα μέλος της οικογένειας θανόντος, μέχρι β' βαθμού συγγενείας με αυτόν ή ο/η σύζυγος ή το πρόσωπο με το οποίο είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ειδικότερα, εκτός του ή της συζύγου ή του προσώπου με το οποίο ο θανών ή η θανούσα είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαίωμα διορισμού έχουν ο γονέας ή το τέκνο ή αδελφός ή αδελφή ή εγγονός ή εγγονή του θανόντος.

Επιπρόσθετα, το δικαίωμα διορισμού παρέχεται και στα άτομα τα οποία υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

2. Διαδικασία διορισμού:

Α. Οι δικαιούχοι διορισμού υποβάλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την αίτηση για τον διορισμό τους. Η αίτηση δύναται να κατατεθεί και με συστημένη επιστολή (Βασ. Σοφίας 15, Τ.Κ.10674 Αθήνα).

Περιεχόμενο της αίτησης: Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/86 για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Τα εν λόγω στοιχεία είναι τα εξής:

α) Στοιχεία ταυτότητας αιτούντος.

β) Τυπικά προσόντα (βασικοί τίτλοι σπουδών, τυχόν πρόσθετα προσόντα).

γ) Νομός, σε υπηρεσία του οποίου επιθυμούν να διοριστούν.

δ) Το γεγονός ότι στο πρόσωπο του αιτούντος δεν συντρέχει κώλυμα διορισμού ή πρόσληψης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ε) Ονοματεπώνυμο θανόντος ή του ατόμου που υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

στ) Ο βαθμός συγγένειας του αιτούντος με τον θανόντα ή του ατόμου που υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

ζ) Τόπος συμβάντος σύμφωνα με το πιστοποιητικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ή άλλης δημόσιας αρχής.

Είναι αυτονόητο ότι με τον διορισμό δεν επέρχεται κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος και ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης.

Σε ό,τι αφορά τυχόν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, από την ημερομηνία διορισμού, ισχύουν οι πάγιες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Β. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων σε υπηρεσίες ή φορείς στους νομούς για τους οποίους εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για διορισμό, αντίστοιχες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων και στη συνέχεια καταρτίζει πίνακα με κενές οργανικές θέσεις, τον οποίο γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους.

Γ. Οι δικαιούχοι, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υποβάλλουν δήλωση στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις φορείς προτίμησης για διορισμό μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση διορισμού υποβάλλεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 5 ετών από την ημερομηνία θανάτου ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης του κατωτάτου ορίου ηλικίας για διορισμό ή από την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του αιτούντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL