Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Διαδήλωση στην Ομόνοια / Διαδήλωση στην Ομόνοια: "Οργή και θλίψη, η Zackie θα μας λείψει"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδήλωση στην Ομόνοια / Διαδήλωση στην Ομόνοια: "Οργή και θλίψη, η Zackie θα μας λείψει"

Βαθιά ανάσα ανθρωπιάς και βροντερό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας έδωσαν χθες εκατοντάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας από μέλη της drag κοινότητας για τον Ζακ Κωστόπουλο / Zackie Oh» για συγκέντρωση και πορεία.

Σημείο συγκέντρωσης ορίστηκε η Ομόνοια και λίγο μετά τις 6.00 εκεί συναντήθηκαν μέλη της «Πρωτοβουλίας από μέλη της drag κοινότητας για τον Ζακ Κωστόπουλο / Zackie Oh», μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Με κυρίαρχα τα συνθήματα "Οργή και θλίψη, η Ζackie θα μας λείψει" και "Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία" και πικέτες που έγραφαν "Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί", "Ήταν και Ζακ, ήταν και Ζackie, στους νοικοκυραίους θα βάλουμε γκαζάκι", η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ομόνοια, όπου διαλύθηκε. Τα πανό αφιερωμένα στον 33χρονο ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τα συνθήματα πολλά και καυστικά, όπως "Γκέι, drag, λεσβίες, ιέρειες του αίσχους, είμαστε περήφανα η ντροπή του έθνους", "Την ιδιοκτησία σας χτίζετε με αίμα, απέναντί σας θα μας βρίσκετε όλα ενωμένα", "Αυτό, αυτό είναι σωστό. Κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό", ενώ δεν έλειπε και το "Λίγη αγάπη, όχι άλλοι θανάτοι".

Δυστυχώς τη φιλειρηνική διάθεση των διαδηλωτών δεν συμμερίστηκε μια μικρή ομάδα 10-15 αρκετά νεαρών μαυροντυμένων. Αρχικά παρέμεναν στις παρυφές συγκέντρωσης στην Ομόνοια και μόλις η πορεία ξεκίνησε έβαλαν τις κουκούλες τους και την ακολούθησαν από το πεζοδρόμιο, σαφώς διαχωρισμένοι από την πορεία.

Σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν -και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφερναν- να προκαλέσουν φθορές σε ΑΤΜ, βιτρίνες ή ταμπέλες τραπεζών και καταστήματα υπό τις φωνές των διαδηλωτών, που αντιδρούσαν κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου μάλιστα οι διαδηλωτές φώναζαν προς την ομάδα αυτή "Έξω οι μάτσο απ' την πορεία". Φτάνοντας στα Χαυτεία, η ομάδα αυτή έφτασε να στραφεί μάλιστα κατά των διαδηλωτών που αντιδρούσαν στις φθορές που η ομάδα των νεαρών με τα καλυμμένα πρόσωπα προσπαθούσε να κάνει και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL