Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Στο εδώλιο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο εδώλιο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες. Η υπόθεση για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο κ. Παχατουρίδης αφορά ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015 όσον αφορά συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, κυρίως άυλα, αλλά και ένα ακίνητο.

Για τον δήμαρχο Περιστερίου το Συμβούλιο Εφετών δέχεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται και παρέλειψε να δηλώσει περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και συμμετοχές σε εταιρείες.

Κατά το βούλευμα ο κατηγορούμενος τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του ως δημάρχου Περιστερίου Αττικής. Τα δε αποκρυπτόμενα περιουσιακά στοιχεία «υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ».

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης πάντως αρνείται οποιονδήποτε δόλο στις πράξεις του, ενώ υποστηρίζει πως οι ελλείψεις στις δηλώσεις του οφείλονται αποκλειστικά σε λάθος της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη των επίμαχων πόθεν έσχες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL