Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στους πυρόπληκτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στους πυρόπληκτους

 Έπειτα από την ενημερωτική εκδήλωση του κυβερνητικού κλιμακίου στο Μάτι την περασμένη Τετάρτη και κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, υλοποιείται το αίτημα των πληγέντων να προβλεφθεί διαδικασία μη αυτοπρόσωπης παρουσίας, για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των δικαιούχων, για τα ακίνητα που φέρουν δελτίο επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε

   * Για τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση και δήλωση συναίνεσης για το έκτακτο βοήθημα των 5000€, συντάσσεται κατάλογος με επεξεργασία των στοιχείων των δελτίων επανελέγχου και των αιτήσεων, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΑΑΔΕ

   * Η επεξεργασία στοιχείων και η σύνταξη καταλόγου δικαιούχων θα συνταχθεί τμηματικά και το αργότερο μέχρι 20/9/2018, ανά δελτίο επανελέγχου (αριθμός), ΑΦΜ ιδιοκτήτη, ΑΤΑΚ (αριθμούς ακινήτου στο Ε9) και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στο αρχείο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και εγγραφές για τυχόν συνιδιοκτήτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

   * Η ΑΑΔΕ μέχρι τις 21/9/2018, θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες με μήνυμα στο λογαριασμό τους στο TAXISnet.

   * Φορολογούμενοι που θεωρούν ότι δικαιούνται την απαλλαγή και δεν θα λάβουν το σχετικό μήνυμα, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ.) της ΑΑΔΕ στον αριθμό 210 6247000 μέχρι και την Τρίτη 25/9/2018, που ειδικά για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο (22-23/9) μεταξύ 8:30-15:00.

   * Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τον ΑΦΜ τους, τον αριθμό του δελτίου επανελέγχου και τον ΑΤΑΚ του ακινήτου. Με βάση τα τρία αυτά στοιχεία θα εξετασθεί σε συνεργασία με το ΥΜΕ, αν όντως οι φορολογούμενοι που θα καλέσουν δικαιούνται την απαλλαγή.

   * Κατόπιν επιβεβαίωσης των τηλεφωνικών αιτημάτων από το ΥΜΕ και μετά την επεξεργασία του συνολικού αρχείου, η ΔΗΛΕΔ θα επανεκκαθαρίσει, κατόπιν απαλλαγής, μαζικά τον ΕΝΦΙΑ των εν λόγω φορολογουμένων και θα αναρτήσει τα νέα εκκαθαριστικά στις 26/9.

   * Φορολογούμενοι που δεν θα έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα στο λογαριασμό τους στο TAXISnet και δεν θα έχουν καλέσει στο ΚΕΦ της ΑΑΔΕ μέχρι και την Τρίτη 25/9 ή που θα έχουν καλέσει μέχρι την ημερομηνία αυτή αλλά δεν θα μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι είναι δικαιούχοι της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ, θα χρειαστεί να επισκεφτούν προς το σκοπό αυτό τη ΔΟΥ τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL