Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Βολές Πατούλη κατά Κώστα Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Πατούλη κατά Κώστα Μπακογιάννη

Με πολλαπλές επιθέσεις, για τις οποίες χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης προσπαθεί να επιβάλει κατ’ αρχάς στη Ν.Δ. την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αθηναίων. Εξαπολύει, μάλιστα, επίθεση, χωρίς να τον κατονομάζει, προς τον Κ. Μπακογιάννη, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Αφού χαρακτηρίζει τον Κ. Μπακογιάννη ως "τον επόμενο πορφυρογέννητο σωτήρα και το επόμενο δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, που θα έβλεπε την Αθήνα ως σκαλοπάτι για την ανέλιξη του", ο Γ. Πατούλης τον προσκαλεί στη μάχη λέγοντας ότι "όλοι είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να έχουν αντοχές και να παίζουν καθαρά. Στα ίσια και όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων".

Ο Γ. Πατούλης, επιδιώκοντας τη νίκη σε αυτή τη μάχη, επικαλείται τις ικανότητές του ως δήμαρχος. Βέβαια, η απάντηση δεν έρχεται από τη Ν.Δ., αλλά από την ίδια την πραγματικότητα. Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, απαντώντας στις βολές του Γ. Πατούλη, που διατηρεί ακόμη τον δημαρχιακό θώκο του Αμαρουσίου, επισημαίνει ότι δεν έχει αξιοποιήσει την εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότηση ύψους 14,3 εκατ. ευρώ για έργα στον δήμο που ακόμη διοικεί. Οι ικανότητές του τίθενται επίσης εν αμφιβόλω και από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου δεν είναι λίγοι "γαλάζιοι" αιρετοί της παράταξής του που τον εγκαλούν για ανεπάρκεια στους χειρισμούς του με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ως προς τις προηγηθείσες διαπραγματεύσεις επί των διατάξεων του "Κλεισθένη Ι".

Χθες, πάντως, ο Γ. Πατούλης, προσηλωμένος στον στόχο του, έκανε ακόμη μια εμφάνιση στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο ιερό ναό του Θησείου, για την οποία μας ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε με το σήμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γ. Πατούλης υπενθύμισε την προσδοκία του σε εκδήλωση για την ετήσια παρουσία του ομίλου Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά στη γενέτειρά του, τα Πετράλωνα. "Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά" είπε, ενώ σε πρότερο χρόνο είχε διευκρινίσει ότι ο τελικός σταθμός είναι η πλατεία Κοτζιά, δηλαδή η πλατεία του δημαρχείου Αθηναίων.

Αιχμές κατά Καμίνη, Δούρου

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον εν ενεργεία δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη για ανεπάρκεια και ατολμία. "Η Αθήνα δεν είχε μια δημοτική αρχή που να διέθετε τη δύναμη να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται" σημείωσε ο Γ. Πατούλης. "Καλή η πολιτική των δημοσίων σχέσεων με την Περιφέρεια. Αλλά με δημόσιες σχέσεις δεν αποκτάς τον έλεγχο του Πεδίου του Άρεως" είπε, καταφεύγοντας στην προσφιλή του τακτική για επίθεση στην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL